Software developer - Creative Media Technology

 • Duur
  3 tot 4 jaar
 • Niveau
  4
 • CREBO
  25998
 • Leerweg
  School & stage (BOL)
 • Start
  Augustus 2024

Software developer - Creative Media Technology

 • Duur
  3 tot 4 jaar
 • Niveau
  4
 • CREBO
  25998
 • Leerweg
  School & stage (BOL)
 • Start
  Augustus 2024

Je ontwerpt en bouwt software. Je bent creatief en zorgt voor een toffe applicatie – die er ook mooi uitziet. Jij zorgt er als front-end developer ook voor dat de voorkant van de app of website perfect werkt met de technologie op de achtergrond.

Wij maken de voorkant van de website. Het design en creatieve gedeelte, dat doen wij

Bram van de opleiding Software developer - Creative Media Technology
In het kort

Jij bent een creatieve ontwikkelaar

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij bedenkt, ontwerpt én bouwt websites en apps. Je kunt zelfstandig werken. Je bent een echte doorzetter. En een creatieve duizendpoot. Maar je vindt het ook leuk om samen te werken met backend developers en designers. En je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je durft met de opdrachtgever in gesprek te gaan. En blaast wensen tot leven door technologie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de opleiding Software Developer Creative Media Technology ga jij aan de slag met de front-end: de voorkant van een website of app. Je leert werken op basis van verschillende projecten. Binnen een project werk je samen. Natuurlijk moet ook wel eens zelfstandig kunnen werken. Bij het ontwerpen en bouwen leer je gebruik te maken van verschillende programmeertalen, zoals HTML/CSS en JavaScript. Ook leer je meer over het gebruik van kleuren, lettertypes en lay-out. Jij weet wat de gebruiker wil. Zo zorg je ervoor dat de applicatie doet wat het moet doen. En het ziet er ook nog tof uit. Uiteindelijk presenteer je de opdracht ook aan de opdrachtgever. 

Dit ga je doen

 • Programmeren van aantrekkelijke websites en apps 
 • Creatief denken en dit toepassen 
 • Werken in een scrumteam  

Dit niet (zo vaak)

 • Programmeren van computerprogramma's
 • Netwerk en services configureren
 • Bestellingen doen

Vakken tijdens je opleiding

Op school krijg je les in verschillende vakken. Tijdens je opleiding krijg je kerntaken. Je krijgt les en oefent met onderwerpen die te maken hebben met je beroep. Je kiest ook keuzedelen om je te verdiepen of te verbreden in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld front-end development of design.

Programmeren
Ontwerpen
Projecten
Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
5
dagen naar school
2
stages

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Zo’n leerbedrijf zorgt er voor dat je een werkbegeleider krijgt. Ook zorgt en leerbedrijf dat de plek veilig is om te werken.

Tijdens je opleiding loop je drie keer een half jaar stage. In het tweede leerjaar loop je een half jaar 5 dagen per week stage. In het derde leerjaar ook – dit kan bij een andere stageplek. En in het vierde leerjaar loop je nog eens een half jaar stage voor 4 dagen in de week.  

Dit is jouw leslocatie

Schiedam

Schiedamseweg 245, Schiedam

De locatie Schiedamseweg is goed bereikbaar met bus 51, tram 21 en 24 en metro. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. De locatie heeft een kantine waar je pauze kunt houden en wat te eten en drinken kunt kopen. Verder is de locatie rolstoeltoegankelijk. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Beroepen na de opleiding

Als CMT’er werk je soms zelfstandig. En ook vaak samen met collega’s in een team van ontwikkelaars. En op zo’n dag als vandaag kan het maar zo zijn dat je een presentatie geeft. Om aan de klant uit te leggen wat je samen met je team bedacht, ontworpen en gebouwd hebt.    

Je kunt na je opleiding direct aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren bij de hbo-opleiding Creative Media and Game Technologies of Communication and Multimedia Design.

Deze skills heb je nodig

 • Je bent creatief 
 • Je bent een doorzetter
 • Je kunt goed samenwerken

Deze niet (altijd)

 • Je bent analytisch
 • Je bent goed met cijfers
 • Je kunt goed alleen werken

Handige informatie

De opleiding duurt vier jaar. Is je leertempo supersnel? Dan kan je deze opleiding misschien zelfs in drie jaar afronden.  

Deze opleiding vind je alleen in Schiedam. Kom eens langs op onze superleuke locatie.   

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Jason van Schaik

Jason van Schaik

Docent software developer

Ik help studenten om hun creativiteit om te zetten naar code. Want dan kunnen gebruikers pas echt genieten van prachtige websites of apps.