Structuurklas Medewerker ICT support

Structuurklas Medewerker ICT support

Je kunt je niet (meer) aanmelden

Computers, tablets en telefoons. Jij krijgt ze aan de praat. Met kabels en draadjes laat je apparaten, programma’s en apps werken. Soms help je een collega. Iets kapot? Jij fikst het.

In het kort

Heb jij computertechniek als hobby?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je bent helemaal weg van computers, laptops en mobiele telefoons. En je vindt het leuk om te weten wat je er allemaal mee kan doen. Je bent nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Je bent supertechnisch. En heeft iemand een probleem? Jij lost het zo op. Heb je een autisme spectrum stoornis? Dan is dit een speciaal traject voor jou. In de StructuurKlas zit je met maximaal 12 klasgenoten in de les.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je hoe je systemen en apparaten klaarmaakt om te gebruiken. Van het installeren van een laptop tot het aanleggen van kabels voor een netwerk. 

De lesstof voor ICT gaat over taken en werkprocessen. Daarnaast leer je om meldingen van gebruikers – zoals een storing – duidelijk op te schrijven. En ook hoe je ze oplost.  

Naast het kunnen uitvoeren van eenvoudige reparaties leer je ook eenvoudige ICT-problemen op te lossen. Je helpt de gebruiker als hij vragen heeft over de apparatuur of de algemene systemen in zijn computer of mobiele telefoon. 

Dit ga je doen

 • ICT-apparaten klaarmaken voor gebruik
 • Eenvoudige reparaties uitvoeren
 • Kabels en draden leggen  
 • Vragen van klanten beantwoorden

Dit niet zo vaak

 • Formulieren invullen
 • Vergaderen

Vakken tijdens je opleiding

Vakken die je op school krijgt, bereiden je voor op het werken in het IT-werkveld. Een aantal vakken zijn wettelijk verplichte vakken, zoals Nederlands en Loopbaan & burgerschap.  

Tijdens je opleiding krijg je ook een aantal keuzedelen aangeboden. Hiermee kan je je verdiepen in onderwerpen die vooral jouw interesse hebben. Je bereidt je hiermee voor op doorleren of het vinden van een interessante baan.

Vakken die je krijgt zijn: 

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4lesdagen
1Vrije dag per week
3 Stage dagen (in leerjaar 2)

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Zo’n leerbedrijf zorgt er voor dat je een werkbegeleider krijgt. Ook zorgt en leerbedrijf dat de plek veilig is om te werken. 

In het tweede leerjaar loop je drie dagen stage per week.  

Dit is jouw lesloctatie

Jan Lighthartstraat 250, Rotterdam

Deze locatie vind je vlakbij Zuidplein. En is daardoor goed bereikbaar met bus en metro. Je fiets of scooter kun je in een fietsenstalling zetten. De locatie heeft een kantine waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.5
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
61%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Medewerker ICT support kan je werken bij scholen, ziekenhuizen, gemeentes, internetbedrijven, detailhandel, een bank, bij defensie of de politie.  

Je zit klaar achter je computer. Want jij werkt op de servicedesk bij het ziekenhuis. Medewerkers weten jou te vinden. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons.   

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding – zoals Expert medewerker IT sytems and devices.  

Deze skills heb je nodig:

 • Je hebt geduld
 • Je bent onderzoekend
 • Je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen
 • Je werkt graag samen 

Deze niet (altijd):

 • Je werkt zelfstandig 
 • Je kan goed leidinggeven  
 • Je vult formulieren in 

Handige informatie

Voor de StructuurKlas kun je je aanmelden als je een diagnose hebt binnen het autistische spectrum (PPD NOS, Asperger, ASS). Maar ook als je ermee bezig bent om de diagnose te krijgen. Verder zijn er andere aanvullende toelatingseisen. 

Het is vooral belangrijk dat je zin hebt om in de ICT te werken. En dat een passend niveau hebt voor deze opleiding. 

 • basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: je hebt je vmbo-diploma 
 • theoretische leerweg: je hebt je mavo- of vmbo-diploma 
 • gemengde leerweg: je hebt je mavo-vbo- of vmbo-diploma 
 • je bent over naar 4 havo of 4 vwo 
 • je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling 
 • je hebt een assistentenopleiding voltooid voor hetzelfde beroep of dezelfde richting  

Aanmelding StructuurKlas 

In de StructuurKlas zijn maar een paar plaatsen beschikbaar. Studenten, ouders en begeleiders kunnen aangeven interesse in deze klas te hebben. Er wordt aan gewerkt om zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te stellen. Je kunt opgeven dat je belangstelling voor deze opleiding hebt. Je wordt dan op de lijst geplaatst. We informeren je zo snel mogelijk over de verdere procedure. We kunnen je helaas niet verzekeren van een plek binnen deze opleiding. 

De aanmelding verloopt iets anders dan bij de gebruikelijke opleidingen. 

Wil je meer informatie of een plaats op de lijst? Neem contact op.   

Rotterdam-Zuid: 

Douwe Beunk 
Jan Ligthartstraat 250 
3083 AM Rotterdam 
T 06 469 46 226 
E d.beunk@tcrmbo.nl 

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. Of bekijk de veelgestelde vragen eens. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Douwe Beunk

Douwe Beunk

Docent ICT

Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.