Structuurklas Medewerker ICT support

 • Duur2 jaar
 • Niveau2
 • CREBO25607
 • LeerwegSchool & stage (BOL)

Structuurklas Medewerker ICT support

 • Duur2 jaar
 • Niveau2
 • CREBO25607
 • LeerwegSchool & stage (BOL)
Je kunt je niet (meer) aanmelden

Computers, tablets en telefoons. Jij krijgt ze aan de praat. Met kabels en draadjes laat je apparaten, programma’s en apps werken. Soms help je een collega. Iets kapot? Jij fikst het. Deze structuurklas is speciaal voor mensen met een autisme spectrum stoornis. 

Hoe meld ik me aan voor de StructuurKlas?

De aanmeldingsprocedure voor de StructuurKlas is anders dan voor reguliere opleidingen van het Techniek College Rotterdam. In de StructuurKlas zijn per schooljaar 12 plaatsen beschikbaar. Heb jij interesse in de StructuurKlas, neem dan contact op met Douwe Beunk, d.beunk@tcrmbo.nl

In het kort

Heb jij computertechniek als hobby?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je bent helemaal weg van computers, laptops en mobiele telefoons. En je vindt het leuk om te weten wat je er allemaal mee kan doen. Je bent nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Heb je een autisme spectrum stoornis? Dan is dit een speciaal traject voor jou. In de StructuurKlas zit je met maximaal 12 klasgenoten in de les.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je hoe je systemen en apparaten klaarmaakt om te gebruiken. Van het installeren van een laptop tot het aanleggen van kabels voor een netwerk. 

De lesstof voor ICT gaat over taken en werkprocessen. Daarnaast leer je om meldingen van gebruikers – zoals een storing – duidelijk op te schrijven. En ook hoe je ze oplost.  

Naast het kunnen uitvoeren van eenvoudige reparaties leer je ook eenvoudige ICT-problemen op te lossen. Je helpt de gebruiker als hij vragen heeft over de apparatuur of de algemene systemen in zijn computer of mobiele telefoon. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • ICT-apparaten klaarmaken voor gebruik
 • Eenvoudige reparaties uitvoeren
 • Kabels en draden leggen  

Dit niet zo vaak

 • Formulieren invullen
 • Vergaderen
 • Apps bouwen

Deze vakken krijg je

Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4dagen naar school
1Vrije dag per week
3 Stage dagen (in leerjaar 2)

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. 

In het tweede leerjaar loop je 3 dagen stage per week.  

Jouw leslocatie

Rotterdam-Zuid, Zuidplein

Jan Ligthartstraat 250
Deze locatie is gelegen vlakbij Zuidplein en daardoor goed bereikbaar met bus en metro. Je fiets of scooter kun je in een fietsenstalling zetten. De locatie heeft een kantine waar je tijdens de pauze iets kunt eten en drinken. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.5
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
61%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 3 van 5
Bekijk meer cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Check dit verhaal

Raoel Veldhuis volgt de opleiding Medewerker ICT Support aan Techniek College Rotterdam. Hij vertelt waarom hij voor de opleiding heeft gekozen en wat hij in de toekomst wil gaan doen.

Deze opleiding bieden we ook aan in de StructuurKlas variant. De StructuurKlas is speciaal voor mensen met een autisme spectrum stoornis.  

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Medewerker ICT support kan je werken bij scholen, ziekenhuizen, gemeentes, internetbedrijven, detailhandel, een bank, bij defensie of de politie.  

Je zit klaar achter je computer, want jij werkt op de servicedesk bij het ziekenhuis. Medewerkers weten jou te vinden. Jij beantwoordt vragen over hun computer, laptop en mobiele telefoons.   

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding – zoals Expert medewerker IT sytems and devices.  

Deze skills heb je nodig

 • Je hebt geduld
 • Je bent onderzoekend
 • Je werkt samen 

Deze niet (altijd)

 • Je werkt zelfstandig 
 • Je kan goed leidinggeven  
 • Je vult formulieren in 

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat is een StructuurKlas?
Hoe meld ik me aan voor een StructuurKlas?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de StructuurKlas?

Wij helpen je verder

Heb je interesse in de StructuurKlas? Geef je belangstelling snel door, dan zet ik je op de lijst. In de StructuurKlas zijn maar een 12 plaatsen beschikbaar. De aanmelding voor een StructuurKlas verloopt iets anders dan bij onze andere mbo-opleidingen.

Wil je meer informatie of een plaats op de lijst? Bel of mail Douwe Beunk. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie.

Douwe Beunk

Douwe Beunk

Docent ICT

Mijn grote passie is het werken met jongeren. Ik ben enorm gemotiveerd om studenten te helpen op weg naar een diploma.