Allround medewerker productietechniek

Allround medewerker productietechniek

Jij maakt dingen waar honderden mensen per dag overheen rijden of gebruik van maken. Lijkt het je tof om pijpen aan elkaar te smelten? Of help je liever mee een grote brug in elkaar te zetten? Dan is de opleiding allround medewerker productietechniek misschien iets voor jou.

In het kort

Ben jij de sterkste schakel?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Lassen en zetwerk. Je wordt er blij van dat elke klus anders is. Alleen werken op locatie, vind je fijn. Maar je werkt ook graag samen met je collega’s in de werkplaats. Je hebt ruimtelijk inzicht. Een Ikeakast zet je zo in elkaar. Maar nu is het tijd voor het échte werk. Als allround medewerker productietechniek werk je overal.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij ingewikkelde projecten in de productietechniek. Je kent de basisvaardigheden van lassen en constructiewerk. En nu is het tijd om je kennis te verdiepen. Je weet straks wat er komt kijken bij het maken van een zware pijpleiding voor de industrie tot een kraan in de scheepsbouw.

Het begint allemaal met het lezen van een tekening. Of je nu bezig bent als allround lasser of allround constructiewerker. Jij bent een vakmens. Je hebt ruimtelijk inzicht en werkt nauwkeurig. Ook leer je om collega’s aan te sturen in het aftekenen van plaatjes, vijlen, boren, tappen en beugels zetten. 

Tijdens de opleiding volg je twee keuzedelen. Die keuzedelen helpen je bij het vinden van een baan. Of misschien start je wel je eigen bedrijf. Je kunt ook doorstromen naar een andere mbo-opleiding.

Dit ga je doen

 • Lassen, boren en beugels maken
 • Collega's aansturen
 • Ingewikkelde tekeningen lezen

Dit niet (zo vaak)

 • Onderwaterlassen
 • Zelf ontwerpen
 • In je eentje werken

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de praktijk leren, en op school. En je krijgt ook nog een stuk theorie.

Rekenen
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
Tekening lezen
Vakleer constructiewerk
Laspraktijk
4
dagen per week werken
1
lesdag per week

Jouw leerwerkplek

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. 4 dagen per week leer je daar het vak in de praktijk. Je hebt een vaste begeleider op je werkplek. Iemand die jou op weg helpt met al je vragen. Eén dag per week volg je theorielessen samen met je klasgenoten.

Grote kans dat je al een werkplek hebt vóórdat je met de opleiding medewerker productietechniek begint. Nog geen werkplek gevonden? Kijk op stagemarkt.nl. Want je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een erkende leerwerkplek hebt.

Kies jouw leslocatie

Rotterdam of Middelharnis

RDM-kade 59, Rotterdam
RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Langeweg 111, Sommelsdijk (Middelharnis)
De Beroepscampus op de Langeweg is de locatie op Goeree-Overflakkee. Stap er binnen en ontmoet verschillende studenten van andere opleidingen. Een gezellige boel. En superhandig. Want zo kan je van elkaar leren en misschien zelfs samenwerken.

Bekijk alle locaties

Studie in cijfers

Wil je weten hoeveel je kunt verdienen, wat de baankans is van deze opleiding en meer feiten? Via onderstaande link (PDF) vind je o.a. informatie over het salaris, baankans en hoeveel mensen gaan doorstuderen na deze opleiding. Deze cijfers zijn van Regio Rijnmond.

Check dit verhaal

Als allround medewerker productietechniek maak je metaalconstructies bij industrieel bedrijf.

Beroepen na de opleiding

Jij werkt straks als allround medewerker productietechniek. Je stuurt collega’s aan en gaat zelf ook aan de slag met lassen en constructiewerk. Jij helpt mee aan ingewikkelde projecten.

Ook zo’n dag als vandaag begint natuurlijk met een bakje koffie met je collega’s. Jullie bespreken wat er vandaag moet gebeuren. Daarna ga je aan de slag op de werkplek. Bijvoorbeeld in een werkplaats of misschien werk je wel op een schip. Je stelt het laswerk samen met je collega’s van constructies en pijpfitters. Je bent van het begin tot het einde betrokken bij de klus: van het lezen van de tekeningen tot het borstelen als de constructie klaar is. Je stuurt collega’s aan bij het voorbereiden van het werk en je controleert of alles veilig gebeurt.

Aan het einde van je dag ruim je de werkplek op. Laat je de boel netjes achter. En leg je de spullen klaar voor de volgende dag. 

Deze skills heb je nodig

 • Je kunt goed leidinggeven
 • Je bent stressbestendig
 • Je hebt ruimtelijk inzicht

Deze niet (altijd)

 • Je bent sociaal
 • Je werkt op een rustig tempo
 • Je kunt strak plannen

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding allround medewerker productietechniek. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde Vragen

Fadi Koria

Fadi Koria

Onderwijsleider Productietechniek en Technicus eng...

Bij ons heb je altijd een warm welkom. Voor al je vragen kun je mij een bericht sturen op Whatsapp of mail.

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen