Allround medewerker productietechniek lasser

Allround medewerker productietechniek lasser

Heb je altijd al onderdelen aan elkaar willen smelten? Ga dan als allround lasser aan de slag. Je bent een onmisbare schakel voor bedrijven die technische producten maken. Vakmanschap is belangrijk, want je maakt vooral gecertificeerd laswerk, waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Geen productiewerk maar maatwerk, dus aan afwisseling geen gebrek.

In het kort

Smelt jij alles aan elkaar?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Werken op een scheepswerf, machinefabriek of constructiewerkplaats? Als Allround lasser kun je op dit soort dynamische plekken aan de slag. Er is volop keus in wat je kunt doen. Werk je liever alleen of in een werkplaats? Maak je bij voorkeur pijpleidingen voor de industrie, zet je graag onderdelen voor constructies in elkaar of ligt jouw passie in de scheepsbouw? Alles is mogelijk! Vaak moet je een gelast onderdeel ergens op locatie plaatsen. Zo zie je nog eens wat. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Als je start met de opleiding Allround lasser ga je 4 dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf. 1 dag in de week volg je vakken samen met je klasgenoten. 

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

De opleiding start alleen als er voldoende aanmeldingen zijn voor het nieuwe schooljaar.​

Deze vakken krijg je

Rekenen
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
4 dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Leren, werken en geld verdienen, wie wil dat niet? Als je start met de opleiding Allround lasser ga je 4 dagen in de week werken bij een erkend leerwerk. Of werk je al bij een erkend leerbedrijf binnen de metaalbranche? Geen probleem! Dan volg je alleen de theorielessen bij ons.

Erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Je kunt ons natuurlijk altijd om advies vragen.

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Schoonhoven

RDM-kade 59
RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Vlisterweg 22
Sinds 2018 is er een samenwerking tussen het Schoonhovens College en het Techniek College Rotterdam. Op de locatie VListerweg kan je een metaalopleiding volgen op niveau 2 en 3.

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Studenten aan Techniek College Rotterdam vertellen je meer over de opleiding Allround constructiewerker.

Beroepen na de opleiding

Werken op een scheepswerf, machinefabriek of constructiewerkplaats? Als Allround lasser kun je op dit soort dynamische plekken aan de slag. Er is volop keus in wat je kunt doen. Werk je liever alleen of in een werkplaats? Maak je bij voorkeur pijpleidingen voor de industrie, zet je graag onderdelen voor constructies in elkaar of ligt jouw passie in de scheepsbouw? Alles is mogelijk! Vaak moet je een gelast onderdeel ergens op locatie plaatsen. Zo zie je nog eens wat.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar.

Veelgestelde vragen

Bas Pelt

Bas Pelt

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

Samen met het team leiden we studenten op tot goede lassers of constructiewerkers. 

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen