Basislasser

Basislasser

Als technisch leidinggevende geef je binnnen het werkveld Mobiliteit leiding aan medewerkers.

In het kort

Ben jij nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Als lasser kun je bijvoorbeeld werken bij een scheepswerf, een machinefabriek of op een constructiebedrijf. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de laatste ontwikkelingen in jouw toekomstige vakgebied zoals robotlassen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Leren, werken en geld verdienen, wie wil dat niet? In de opleiding leer je alles over het verbinden en scheiden van materialen met behulp van lasapparatuur. Je hebt een uitvoerende rol en ondersteunt de allround lasser. Je voert productielaswerk uit in opdracht van je leidinggevende. Je werkt zelfstandig in een team en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Bij de uitvoering kun je altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of je leidinggevende, want je bent niet eindverantwoordelijk. Je bent verplicht de voorgeschreven veiligheidsmiddelen te gebruiken en onveilige situaties te melden bij je leidinggevende. Je werkt volgens de voorschriften van het bedrijf en de regels van arbo, veiligheid, welzijn en milieu.

Tijdens de opleiding volg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

2avonden les per week
5dagen werken
4uur zelfstudie per week

Dit is jouw leslocatie

RDM-Kade 59

RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.4
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
63%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 5 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Werken in de bouw, metaalproducten- , machine-, transportmiddelen- of elektrotechnische industrie? Als basislasser kun je op deze terreinen aan de slag. Je voert laswerkzaamheden uit in beperkte lasposities. En werkt voornamelijk binnen het bedrijf en soms op locatie bij opdrachtgevers. Je werkt zelfstandig, het werk is technisch en vies worden, hoort erbij.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. Of bekijk de veelgestelde vragen eens. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Bas Pelt

Bas Pelt

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

/