Basislasser

Basislasser

Heb je altijd al met metaal willen werken en letterlijk onderdelen aan elkaar willen lassen? Ga dan als lasser aan de slag. Je bent een onmisbare schakel voor bedrijven die technische producten van metaal maken.

In het kort

Ben jij nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Als lasser kun je bijvoorbeeld werken bij een scheepswerf, een machinefabriek of op een constructiebedrijf. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de laatste ontwikkelingen in jouw toekomstige vakgebied zoals robotlassen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert alles over het verbinden van materialen met behulp van lasapparatuur. Je hebt een uitvoerende rol en werkt nauw samen met metaalbewerkers. Je voert productielaswerk uit in opdracht van je leidinggevende. Je werkt zelfstandig binnen een team en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Bij de uitvoering kun je altijd terugvallen op een vakvolwassen collega of je leidinggevende, want je bent niet eindverantwoordelijk. Je bent verplicht de voorgeschreven veiligheidsmiddelen te gebruiken en onveilige situaties te melden bij je leidinggevende. Je werkt volgens de voorschriften van het bedrijf en de regels van arbo, veiligheid, welzijn en milieu. Tijdens de opleiding behaal je je je VCA-B diploma.

Tijdens de opleiding volg je Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden.

4lesdagen per week
1stagedag per week
4uur zelfstudie per week

Dit is jouw leslocatie

RDM-Kade 59

RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Bekijk alle locaties

Opleiding in cijfers

Studenttevredenheid
Deze opleiding
6.6
Percentage geslaagde studenten
Deze opleiding
73%
Kans op werk in jouw vakgebied
Deze regio
Score: 4 van 5
Download alle cijfers

Bron: Studie in Cijfers (door SBB in opdracht van OCW). Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Zadkine en Albeda.

Beroepen na de opleiding

Na je opleiding kan je bijvoorbeeld gaan werken in de metaalproducten- , machine-, transportmiddelen- of elektrotechnische industrie en constructiebouw. Als basislasser kun je op al deze terreinen aan de slag. En je werkt voornamelijk binnen het bedrijf en soms op locatie bij opdrachtgevers.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. Of bekijk de veelgestelde vragen eens. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

/