Vacature Docent AVO

Ons energieke team Bouw zoekt in verband met het groeiend aantal studenten naar een enthousiaste allround AVO docent. Heb jij passie voor projectonderwijs en voor de wereld van de bouw? Wil je samen in een hecht team verder bouwen aan onze beroepsopleidingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature Docent AVO met tweedegraads bevoegdheid Nederlands

Wat ga je doen

De beroepsopleiding Bouw is een opleiding die opereert in een netwerklandschap van Onderwijs, Bedrijfsleven en Studenten. Er is in toenemende mate sprake van cross-sectorale en trans-disciplinaire samenwerking met als doel in realistische projecten studenten op te leiden tot beginnend beroepsbeoefenaar. Kenmerkend voor deze vorm van onderwijs is dat reële leerprojecten (in simulatie, in wedstrijdvorm, ingebracht door het bedrijfsleven) de studenten voorbereiden tot kundige, flexibele en hedendaagse starters op de arbeidsmarkt in de wereld van bouwen en wonen.

Wij zoeken een collega die: 

 • Initiatieven neemt
 • In het werkveld kansen ziet liggen en in staat is om deze te benutten
 • Netwerkpartners enthousiasmeert voor onze opleidingen
 • De belangen van de opleidingen Bouw en haar partners in een continu veranderend cross-sectoraal en trans-disciplinair netwerk begrijpt en behartigt.
 • Lessen en projecten vanuit dit kader begeleidt op een manier die studenten uitdaagt het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken waar hun talenten liggen
 • Op een resultaatgerichte en pro- actieve wijze tot leeropbrengsten komt en hierin verantwoordelijkheid neemt.
 • Verbanden kan leggen tussen voltijd en deeltijdonderwijs
 • Allround AVO inzetbaar is/wil zijn
 • Meeontwikkelt aan blended onderwijs voor de bouwopleidingen.

De werkzaamheden zijn zeer afwisselend zowel qua locatie als het niveau van de opleidingen. Wij bieden opleidingen aan van niveau 2 t/m 4. Het team werkt op verschillende locaties: in Schiedam de Schiedamseweg, in Rotterdam de Drutenstraat, Jan Ligthartstraat en Prins Alexanderlaan. Je komt te werken op maximaal twee van deze locaties en per dag werk je op één locatie. Vanwege verhuizingen kan de situatie volgend schooljaar wijzigen.

Jouw profiel
Wij zoeken een Docent met minimaal een tweedegraads bevoegd docent LB of LC Nederlands en met minimaal 3 jaar ervaring binnen het onderwijs die ook allround ingezet kan worden als AVO docent (Nederlands, rekenen, burgerschap en eventueel Engels) bij de BBL, en projecten kan begeleiden. Om te passen binnen ons team moet je een teamspeler zijn, een flexibele houding hebben en open staan voor (onderwijs)innovatie.

Wat bieden wij jou?

Een heel afwisselende functie waarin lessen, ontwikkeltaken en contacten met het bedrijfsleven elkaar afwisselen. Je bent naast docent en begeleider ook collega. Samen met die collega’s maak je betekenisvol onderwijs voor onze studenten waar maatwerk wordt aangeboden waar nodig. Je hebt contact met het bedrijfsleven, je collega’s en natuurlijk de studenten. Je wordt onderdeel van een team waarin we iedereen uitdagen mee te denken over de inhoud van het onderwijs. Leren staat bij ons altijd centraal, ook binnen het team. Jaarlijks volgen wij dan ook verschillende scholingen zowel teambreed als individueel, waardoor ook jouw ontwikkeling bij ons verder gaat. 

Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a een eindejaarsuitkering
 • Deelname aan het ABP-pensioenfonds
 • Schoolvakanties vrij
 • Een fietsplan
 • Tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een dienstverband bij Albeda of Zadkine

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werk in het bedrijfsleven. Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman/-vrouw en als mens.

Hebben we jouw interesse gewekt?

Vragen of opmerkingen?

Je kunt je vragen en opmerkingen, maar ook jouw sollicitatiebrief richten aan: Nienke Steensma. De vacature sluit op: 1 juli 2022. 

HRM Services

HRM Services

HRM Services

Meer informatie over een functie, nieuwsgierig naar onze arbeidsvoorwaarden of gewoon een open sollicitatiebrief sturen? Neem contact met on...

Nienke Steensma

Nienke Steensma

Onderwijsteamleider Bouw, Onderhoud & Verbouw, Sch...

.