Vacature docent Bouwkunde

Ons energieke team Bouw zoekt in verband met het groeiend aantal studenten, ziektevervanging en een pensionerend collega naar een tweedegraads enthousiaste docent bouwkunde/bouwtechniek met passie voor projectonderwijs, de wereld van de bouw, duurzaamheid en circulariteit, die samen in een hecht team verder wil bouwen aan onze beroepsopleidingen.

Jouw functie

Wij zoeken een minimaal tweedegraads bevoegd docent bouwkunde LB of LC met minimaal 3 jaar ervaring binnen het onderwijs en aantoonbare ervaring in de wereld van de bouw. Om te passen binnen ons team moet je een teamspeler zijn, een flexibele houding hebben en open staan voor (onderwijs) innovatie.

Ons energieke team Bouw zoekt in verband met het groeiend aantal studenten, ziektevervanging en een pensionerend collega naar een tweedegraads enthousiaste docent bouwkunde/bouwtechniek met passie voor projectonderwijs, de wereld van de bouw, duurzaamheid en circulariteit, die samen in een hecht team verder wil bouwen aan onze beroepsopleidingen.

De beroepsopleiding Bouw is een opleiding die opereert in een netwerklandschap van Onderwijs, Bedrijfsleven en Studenten waar in toenemende mate sprake is van cross-sectorale en trans-disciplinaire samenwerking met als doel in realistische projecten studenten op te leiden tot beginnend beroepsbeoefenaar. Kenmerkend voor deze vorm van onderwijs is dat reële leerprojecten (in simulatie, in wedstrijdvorm, ingebracht door het bedrijfsleven etc.) de studenten voorbereiden tot kundige, flexibele en hedendaagse starters op de arbeidsmarkt in de wereld van bouw en wonen.

Jouw profiel

In deze context is het opleidingsteam op zoek naar een collega die in staat is om:

 • Initiatieven te nemen.
 • In het werkveld kansen ziet liggen en in staat is om deze te benutten.
 • Netwerkpartners te enthousiasmeren voor onze opleidingen.
 • De belangen van de opleidingen Bouw en haar partners in een continu veranderend cross-sectoraal en trans- disciplinair netwerk te begrijpen en te behartigen.
 • Lessen en projecten vanuit dit kader te begeleiden op een manier die studenten uitdaagt het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken waar hun talenten liggen.
 • Op een resultaatgerichte en pro- actieve wijze tot leeropbrengsten te komen en hierin verantwoordelijkheid neemt.
 • Verbanden te kunnen leggen tussen voltijd en deeltijdonderwijs.

De werkzaamheden zijn zeer afwisselend zowel qua locatie als met betrekking tot het niveau van de opleidingen. Wij bieden opleidingen aan van niveau 2 t/m 4.

Dit bieden we jou

Een heel afwisselende functie waarin lessen, ontwikkeltaken en contacten met het bedrijfsleven elkaar afwisselen. Je bent naast docent en begeleider ook collega. Samen met die collega’s maak je betekenisvol onderwijs voor onze studenten waar maatwerk wordt aangeboden waar nodig. gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Je wordt onderdeel van een team waarin iedereen wordt uitgedaagd mee te denken over de inhoud van het onderwijs. Leren staat bij ons altijd centraal, ook binnen het team, jaarlijks volgen wij dan ook verschillende scholingen zowel teambreed als individueel, waardoor ook jouw ontwikkeling bij ons verder gaat.  

 • Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.
 • Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a een eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, schoolvakanties vrij, een fietsplan en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Een dienstverband bij Albeda of Zadkine.

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een grote onderwijsinstelling in de regio met zo’n 7.000 mbo-studenten en biedt onderwijs dat is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf maximaal te ontplooien, als vakman/-vrouw en als mens. 

Kom je bij ons werken?

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Nienke Steensma of Coen Bosma, onderwijsteamleiders Bouw & Wonen.

Ben je overtuigd van een goede match?

We zien jouw sollicitatiebrief en CV en/of videopitch z.s.m. tegemoet uitsluitend via e-mail. Meer informatie over Techniek College Rotterdam vind je op www.techniekcollegerotterdam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Medewerkers in dienst van Techniek College Rotterdam of Zadkine hebben voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We doen eventueel een referentiecheck. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.

Nienke Steensma

Nienke Steensma

Onderwijsteamleider Bouw, Onderhoud & Verbouw, Sch...

.

Coen Bosma

Coen Bosma

Onderwijsteamleider Bouw, Human Technology, Onderh...

.