Vacature docent bouwkunde / bouwtechniek

Ons energieke team Bouw zoekt in verband met het groeiend aantal studenten naar een een tweedegraads enthousiaste docent bouwkunde/bouwtechniek. Heb jij passie voor projectonderwijs, de wereld van de bouw, duurzaamheid, circulariteit en BIM? Kom dan samen in een hecht team verder bouwen aan onze beroepsopleidingen.

Vacature docent bouwkunde / bouwtechniek

De beroepsopleiding Bouw is een opleiding die opereert in een netwerklandschap van Onderwijs, Bedrijfsleven en Studenten. Er is in toenemende mate sprake van cross-sectorale en trans-disciplinaire samenwerking met als doel in realistische projecten studenten op te leiden tot beginnend beroepsbeoefenaar. Kenmerkend voor deze vorm van onderwijs is dat reële leerprojecten (in simulatie, in wedstrijdvorm, ingebracht door het bedrijfsleven) de studenten voorbereiden tot kundige, flexibele en hedendaagse starters op de arbeidsmarkt in de wereld van bouwen en wonen.

Het opleidingsteam is op zoek naar een collega die in staat is om:

 • Initiatieven te nemen
 • In het werkveld kansen ziet liggen en in staat is om deze te benutten
 • Netwerkpartners te enthousiasmeren voor onze opleidingen
 • De belangen van de opleidingen Bouw en haar partners in een continu veranderend cross-sectoraal en trans-disciplinair netwerk te begrijpen en te behartigen
 • Lessen en projecten vanuit dit kader te begeleiden op een manier die studenten uitdaagt het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken waar hun talenten liggen
 • Op een resultaatgerichte en pro- actieve wijze tot leeropbrengsten te komen en hierin verantwoordelijkheid neemt
 • Verbanden te kunnen leggen tussen voltijd en deeltijdonderwijs
 • Mee te ontwikkelen aan blended onderwijs voor de bouwopleidingen

De werkzaamheden zijn zeer afwisselend zowel qua locatie als het niveau van de opleidingen. Wij bieden opleidingen aan van niveau 2 t/m 4. Het team werkt op verschillende locaties: in Schiedam de Schiedamseweg, in Rotterdam de Drutenstraat, Jan Ligthartstraat en Prins Alexanderlaan. Je komt te werken op maximaal twee van deze locaties en per dag werk je op één locatie. Vanwege verhuizingen kan de situatie volgend schooljaar wijzigen.

Jouw profiel

 • Docent met minimaal een tweedegraads bevoegd docent bouwkunde/bouwtechniek LB of LC
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen het onderwijs en aantoonbare ervaring in de wereld van de bouw
 • Teamspeler met een flexibele houding die open staat voor (onderwijs) innovatie

Wat bieden wij jou? 

Een heel afwisselende functie waarin lessen, ontwikkeltaken en contacten met het bedrijfsleven elkaar afwisselen. Je bent naast docent en begeleider ook collega. Samen met die collega’s maak je betekenisvol onderwijs voor onze studenten waar maatwerk wordt aangeboden waar nodig. Gedurende de dag heb je contact met het bedrijfsleven, je collega’s en natuurlijk de studenten. Je wordt onderdeel van een team waarin we iedereen uitgedagen mee te denken over de inhoud van het onderwijs. Leren staat bij ons altijd centraal, ook binnen het team. Jaarlijks volgen wij dan ook verschillende scholingen zowel teambreed als individueel, waardoor ook jouw ontwikkeling bij ons verder gaat. 

Een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a een eindejaarsuitkering,
 • Deelname aan het ABP-pensioenfonds
 • Schoolvakanties vrij, een fietsplan en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een dienstverband bij Albeda of Zadkine

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werk in het bedrijfsleven. Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman/-vrouw en als mens.

Solliciteren 

Hebben we jouw interesse gewekt?

Met vragen of opmerkingen kun je terecht bij Nienke Steensma of HRM Servicde.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Nienke Steensma. De vacature sluit op: 1 juli 2022. 

HRM Services

HRM Services

HRM Services

Meer informatie over een functie, nieuwsgierig naar onze arbeidsvoorwaarden of gewoon een open sollicitatiebrief sturen? Neem contact met on...

Nienke Steensma

Nienke Steensma

Onderwijsteamleider Bouw, Onderhoud & Verbouw, Sch...

.