Vacature Docent Installatietechniek W

Over het vakgebied (W) installaties raak jij niet uitgesproken. Combineer dit met het onderwijs en jij bent helemaal in je element! Lees je dit nu en denk je: ‘hé, dit gaat over mij en ik wil mijn kennis graag delen met jongeren!’, dan ben jij dé docent Installatietechniek waar wij naar op zoek zijn! Wij nodigen PIE docenten uit het voortgezet onderwijs uit om te solliciteren.

Vacature Docent Installatietechniek (W)

De wereld van installatietechniek verandert snel en daarom werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Wij bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Wij zoeken een docent installatietechniek die passie heeft voor zijn of haar vak, die het een must vindt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen  en die het een uitdaging vindt dit op een enthousiaste manier over te brengen op de studenten.

Wat ga je doen

 • Het op basis van jouw vakmanschap verzorgen van lessen in het vakgebied installatietechniek
 • Het met passie begeleiden van studententijdens hun Beroeps Praktijk Vorming (BPV/Stage)
 • Het actief onderhouden van contacten met bedrijven;
 • Het bijdragen aan de samenwerking binnen ons onderwijsteam door onder andere informatie-uitwisseling met collega’s en bijdragen aan het teamplan.

Jouw profiel

 • Je bent bevlogen over onderwijs, spreekt jongeren aan en geeft je kennis over installatietechniek graag aan hen door;
 • Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
 • Ben je niet bevoegd dan beschik je minimaal over een afgeronde relevante hbo-opleiding aangevuld met drie jaar relevante werkervaring;
 • Je bent vaardig in het coachen van individuele en groepen studenten, met name tijdens de BPV;
 • Je hebt goede contacten in het regionale bedrijfsleven;
 • Je bent vaardig in het aansturen van het leerproces en in het toepassen van diverse pedagogisch/didactische werkvormen;
 • Je hebt kennis van de kwalificatiedossiers in het vakgebied;
 • Om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden, werk je continue aan je deskundigheidsbevordering;
 • Je bent vaardig in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten, onderwijsplannen, voorstellen voor onderwijsvernieuwing, organisatieverandering en in de samenstelling van onderwijsprogramma’s.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Jij betekent iets in hun leven, wat jij zegt en doet heeft invloed op hun loopbaan, hun vervolgstudie en op henzelf. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud van het onderwijs.  

Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, dertig vakantiedagen en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Techniek College Rotterdam

Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman en als mens.

Hebben we jouw interesse gewekt?

Vragen of opmerkingen?

Heb je ervaring als installatietechniek en wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Cees Zuithoff.  Of ben je overtuigd van een goede match? Stuur dan je cv en sollicitatiebrief, met bronvermelding, naar Cees Zuithoff, teamleider onderwijs.  

Cees Zuithoff

Cees Zuithoff

Onderwijsteamleider

Teamleider onderwijs in de branches Maakindustrie & Onderhoud en Bouwen & Wonen (Koude- en Installatietechniek)