Vacature Docent Nederlands

Het onderwijsteam IT & Online van Techniek College Rotterdam zoekt een docent met passie voor zijn of haar vak.

Jouw functie

Het gaat om een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is.

Je hebt gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Jij kunt iets betekenen in hun leven, wat jij zegt en doet heeft invloed op hun loopbaan, vervolgstudie én op henzelf. Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt (nog) lerend te zijn en waar je kunt meedenken over de inhoud van het onderwijs.

Het team ICT & Online verzorgt opleidingen op niveau 2, 3 en 4 in zowel BOL als BBL. De studenten krijgen in ieder leerjaar lessen Nederlands aangeboden. Door het inzetten van activerende (online) didactiek en met de juiste pedagogische aanpak ontwikkel je iedere student naar het gewenste eindniveau. Naast het lesgeven en examineren begeleid je studenten en ben je nauw betrokken bij activiteiten met studenten, docenten en het bedrijfsleven.

Wat ga je doen?

 • Je gaat op basis van jouw vakmanschap lessen in het vak Nederlands verzorgen;
 • Je laat jouw les zoveel mogelijk aansluiten bij de praktijk;
 • Je begeleidt en coacht studenten en stuurt het onderwijsleerproces actief en resultaatgericht;
 • Je meet de voortgang van je studenten met toetsen en tentamens;
 • Je levert bijdrage aan de samenwerking binnen het onderwijsteam ICT & Online door bijvoorbeeld informatie uit te wisselen met collega’s en denk mee met het teamplan.

Jouw profiel

 • In het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Nederlands;
 • Je bent minimaal 22 uur per week beschikbaar op basis van 0,8-1 fte;
 • Enkele jaren werkervaring als docent, actuele kennis van de leerstof;
 • Theoretisch en praktisch gerichte kennis van didactische methoden en technieken;
 • Vaardig in het aansturen van leerprocessen en in het toepassen van diverse pedagogisch/didactische werkvormen;
 • Om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden werk je voortdurend aan je deskundigheidsbevordering;
 • Vaardig in het coachen van individuele en groepen studenten, studieloopbaanbegeleiding, het integreren van de beroepspraktijk in het leren en in het ontwerpen van een contextrijke leeromgeving door middel van moderne lesmethoden;
 • Bereid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten, onderwijsplannen, onderwijsvernieuwing, organisatieverandering en de samenstelling van onderwijsprogramma’s;
 • Persoonlijke kwaliteiten: vernieuwend, enthousiast, samenwerkingsgericht en in staat om zelfreflecties te doen.

Dit bieden we jou

Een zelfstandige functie met voldoende uitdaging en inhoud in een informele en prettige organisatie. Professionele ruimte en vertrouwen zijn belangrijke waarden.

Met deze vacature zoeken wij een docent met een werktijdfactor van 0,8-1 FTE, ingaande per 1 maart 2024. Het gaat om een tijdelijk dienstverband met de mogelijkheid voor een vast contract in de toekomst. De werklocatie is de locatie Prins Alexanderlaan 55 en de Jan Ligthartstraat 250 te Rotterdam.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.961,00 en maximaal € 5.018,00 bruto per maand bij een volledige betrekking (carrièrepatroon LB of LC van de CAO mbo). Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend):

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, dertig vakantiedagen en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering;
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten uit het beroepenveld. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werken in het bedrijfsleven.

Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf maximaal te ontplooien, zowel als mens en als vakman/vakvrouw.

Kom je bij ons werken?

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Gerard Meyer.

Ben je overtuigd van een goede match?

We zien jouw sollicitatiebrief en CV en/of videopitch graag tegemoet uitsluitend via e-mail. Meer informatie over Techniek College Rotterdam vind je op www.techniekcollegerotterdam.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Medewerkers in dienst van Techniek College Rotterdam of Zadkine hebben voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We doen eventueel een referentiecheck. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.

Gerard Meyer

Gerard Meyer

Onderwijsteamleider

IT & Online