Vacature Onderwijsteamleider ICT

Heb jij ervaring met leidinggeven aan een onderwijsteam, ontwikkelingen vertalen naar plannen en werkprocessen voor zowel de lange als de korte termijn? Dan is dit de functie voor jou!

Vacature Onderwijsteamleider ICT

Als onderwijsteamleider geef je leiding aan een onderwijsteam van 20 fte. dat onderwijs verzorgt aan zo’n 400 studenten. Je hebt een voorname rol in het creëren van het pedagogisch didactisch klimaat, waarbinnen het team zich sterk maakt voor de ontwikkeling van professionele beroepsbeoefenaren. Je bent eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het onderwijs door het team. Je bent een verbindend leider met realisatievermogen. Je kunt mijlpalen benoemen en vieren. Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jouw team en opleiding. Je stuurt je eigen onderwijsontwikkelaars en andere proceseigenaren aan. Je hebt in jouw stijl van leidinggeven aandacht voor de kritische processen in het kader van verbetering van kwaliteit van onderwijs.

Verder weet je hoe je meer jongeren kunt enthousiasmeren voor een opleiding ICT in de Techniek. Tot slot; je bent onderdeel van het MT van Techniek College Rotterdam en vanuit die rol lever je ook een bijdrage aan het geheel van onze organisatie.

Wat ga je doen?

Vanuit je kijk op onderwijs zorg je voor een duidelijke richting en prioritering in de werkzaamheden van je medewerkers en je weet nieuwe initiatieven aan deze prioriteiten te koppelen, waarbij onze student centraal staat.

Je neemt initiatieven, overlegt en adviseert als lid van het managementteam van TCR de directie wanneer het gaat om het benutten van kansen en het optimaliseren van processen.

Je motiveert en stimuleert jouw team om telkens een stapje beter te worden en je helpt medewerkers om zich te ontwikkelen ten behoeve van de organisatie.

Wie zoeken we?

 • Je hebt veel leidinggevende ervaring binnen het onderwijs (MBO is een pre) en je beschikt over senioriteit en/of natuurlijk overwicht.
 • Je bent communicatief sterk en je hebt inzicht in groepsprocessen in het team en je bezit de vaardigheid in het bijsturen daarop. Je weet mensen te motiveren en spreekt mensen aan op houding en gedrag.
 • Je bent integraal verantwoordelijk voor de opleiding. Je bent in staat om bij te dragen aan beleidsthema’s en je kunt beleid en externe ontwikkelingen vertalen naar plannen en werkprocessen voor zowel de lange als de korte termijn.
 • Je weet een positieve werksfeer te realiseren en een kwaliteitscultuur waar resultaatgericht werken als van nature bij hoort.
 • Je bent in staat om constructief samen te werken met de andere teamleiders en het MT, vanuit het belang voor de opleiding en het grotere geheel van Techniek College Rotterdam.
 • Je bent iemand die vaardig is in het opbouwen en onderhouden van een extern netwerk met het bedrijfsleven, gericht op het ophalen van ontwikkelingen in het beroepenveld ten behoeve van de opleiding en het zorgen voor stageplaatsen voor onze studenten.

Verder beschik je over de volgende competenties

Je hebt een groot organisatiebewustzijn, gevoel voor planning en organisatie, een sterk analytisch vermogen en een heldere, autonome oordeelsvorming. In je stijl van leidinggeven heb je oog voor de ontwikkeling van anderen en ben je kwaliteitsgericht. Je bent transparant, zelfkritisch en bereid verantwoording af te leggen over je handelen. Je bent goed in staat om te schakelen in een zeer dynamische omgeving. Dat betekent in een snel veranderende wereld ook dat je zelf beschikt over aanpassingsvermogen, veranderbereidheid en reflectievermogen. Daarnaast weet je het gedrag van anderen te beïnvloeden en verandering te stimuleren.

Wat bieden we je?

 • Een dynamische en uitdagende functie, aanvankelijk voor de duur van één jaar met voldoende inhoud in een informele en prettige organisatie.
 • De inschaling vindt plaats in het carrièrepatroon van salarisschaal 13 van de CAO MBO; minimaal € 4.613,- en maximaal € 6.421,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.  
 • Daarnaast bieden we gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% procent vakantietoeslag, een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering, een pensioenverzekering via ABP en de mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband naast dertig vakantiedagen 17 dagen compensatieverlof op te bouwen.
 • Gedeeltelijk vanuit huis werken op basis van een thuiswerkregeling is mogelijk.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer of een volledige reiskostenvergoeding bij reizen met het OV.
Bekijk de locatie

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een MBO-samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Techniek College Rotterdam is een grote onderwijsinstelling in de regio met zo’n 6.500 mbo-studenten. Vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee mede bepalend voor de identiteit van Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en dat we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden, om zichzelf maximaal te ontplooien als vakman/-vrouw en als mens.

Kom je bij ons werken?   

Vragen of opmerkingen?

Voor meer informatie over deze vacature kan je telefonisch contact opnemen met mevrouw J.H. (Janine) Slootmaekers, adjunct directeur Onderwijs & Kwaliteit van het Techniek College Rotterdam,

We zien jouw sollicitatiebrief en CV of videosollicitatie (van maximaal 5 minuten) graag uiterlijk 12 september 2022 digitaal tegemoet en uitsluitend via email: HR-TCR@TCRMBO.nl.

Een casus-gesprek en/of een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden, evenals een onderzoek op social media. Voor een benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Janine Slootmaekers

Janine Slootmaekers

Adjunct Directeur Onderwijs & Kwaliteit