Vacature Online manager/product owner/SEO specialist (32-37 uur)

Als Online manager/product owner/SEO specialist ben je verantwoordelijk voor ons nieuwe online platform www.techniekcollegerotterdam.nl. Krijg jij energie van het beheer, de optimalisatie en doorontwikkeling van ons online platform? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature Online manager/product owner/SEO specialist (32-37 uur)

Jouw functie

Jij zorgt voor een slimme doorontwikkeling van de website, begeleidt de implementatie van nieuwe features zowel technisch als inhoudelijk en zet de lijnen uit. Vanuit jouw agile mindset werk je continue aan optimalisatie van je online tooling, je kent alle ins en outs van de website en bent back-up voor functioneel en content beheer. De website is een belangrijk middel om studenten te werven. Ze vinden er informatie over opleidingen, ze kunnen inspiratie op doen over studiemogelijkheden en ze kunnen zich direct aanmelden voor een studie of een Open dag. 

De website wordt continue doorontwikkeld en aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en eisen van de tijd. Hierbij ben jij de enthousiaste spin in het web, je brengt belangen van verschillende stakeholders samen, zorgt voor focus en richting, bewaakt de planning en budget en bent opdrachtgever voor toeleveranciers.

Op basis van strategie van de afdeling Marketing en Communicatie, ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en (doen) uitvoeren van de online marketing strategie. Je analyseert en optimaliseert bestaande campagnes en adviseert over nieuw in te zetten campagnes, customer journey’s en online middelen. Je bent sparringpartner voor collega’s en andere stakeholders en je werkt nauw samen met onze online bureaus.  

Werkzaamheden

  • Je verzorgt de inrichting, doorontwikkeling en continue optimalisatie van onze website waaronder het gebruikersvriendelijk en toegankelijk houden van de website, het vergroten van de online conversie en het verbeteren van de SEO.
  • CRO is je leidraad. Je volgt het gedrag van de bezoeker, je adviezen baseer je op gebruikersdata en Google Analytics. Je vertaalt bevindingen naar nieuwe ideeën en kansen. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken, implementeren, monitoren en analyseren van uiteenlopende journey’s en doet voorstellen om deze te optimaliseren.
  • Je adviseert over copy en over content, ook op websites van derden, waaronder KiesMBO.nl en ikkiestechniek.nl.
  • Je voert het online strategisch marketing beleid uit. Je bedenkt hoe je het beste digitale leads kunt werven en stuurt bureaus aan op het gebied van Display, Google Ads en advertising op diverse social media platforms.

Samenwerking  

  • Je maakt deel uit van het marketing en communicatieteam en rapporteert aan de teamleider Marketing en Communicatie. In dit team werk je nauw samen met een kleine groep enthousiaste collega’s  (op dit moment 6 personen) die samen verantwoordelijk zijn voor een groot aantal communicatie-activiteiten. Denk daarbij aan communicatieadvies aan stakeholders, het maken van (audio visuele) content, redactie, het geven van voorlichtingen, het organiseren van open dagen en events en de communicatie naar de studenten van Techniek College Rotterdam. Het functioneel beheer van de website is belegd bij een collega in het team.
  • Je werkt nauw samen met en bent opdrachtgever voor onze website leverancier, bureaus voor online advertising, leveranciers van content en onze IT Serviceorganisatie. 
  • Je maakt deel uit van multi-disciplinaire organisatie-brede projectteams en stuurt processen en neemt deel aan projecten die verband houden met de website en daaraan gelieerde tools.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde HBO- opleiding en je hebt een aantal jaren gerichte ervaring in een functie waarin je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen, beheren en optimaliseren van een omvangrijk online platform.  

Je bent een verbindende persoonlijkheid en een kritische sparringpartner voor collega’s en andere stakeholders op het gebied van online communicatie. Je werkt vanuit agile principes en weet ideeën en plannen van stakeholders te beoordelen en om te zetten naar maximale meerwaarde voor je online strategie.

Je bent creatief en gedreven om de website vanuit de online strategie op een hoger niveau te krijgen. Je bent in staat om met beperkte resources optimaal resultaat te halen.

Je bent een slimme doener; communicatief vaardig, zelfstandig, klantgericht, creatief en resultaatgericht. 

Je bent proactief en analytisch en je kunt vanuit data en rapportages adviezen geven en verbetervoorstellen doen en helpen implementeren.

Je hebt kennis van en ervaring met online marketing en relevante tools (SEO, Google Analytics) en hebt kennis van en ervaring met Content Management Systemen. Je hebt ervaring met SEO en SEA.

Dit bieden we jou  

Een functie met veel mogelijkheden om jouw persoonlijke kwaliteiten in te zetten en om Techniek College Rotterdam verder bekend te maken. 

Afhankelijk van ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.086,- en maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een volledige betrekking (carrièrepatroon behorende bij salarisschaal 10 van de CAO mbo).

Daarnaast bieden we gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantietoeslag, een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering, betaald en onbetaald ouderschapsverlof en dertig vakantiedagen, met daarbij de mogelijkheid om 17 dagen extra vakantieverlof op te bouwen. 

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam is een grote onderwijsinstelling in de regio met zo’n 7.000 mbo-studenten en biedt onderwijs dat is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf maximaal te ontplooien, als vakman/-vrouw en als mens. 

Kom je bij ons werken?   

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met mevrouw Hilje Wolfson, teamleider afdeling Marketing en Communicatie van Techniek College Rotterdam; H.Wolfson@tcrmbo.nl of telefoonnummer: 06 10 66 50 68.

Ben je overtuigd van een goede match?

We zien jouw sollicitatiebrief en CV graag uiterlijk 30 januari 2023 digitaal tegemoet uitsluitend per e-mail.
  
De werving voor deze vacature vindt zowel intern als extern plaats.  
  
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. We doen eventueel een referentiecheck of een onderzoek op social media. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist. Meer informatie over Techniek College Rotterdam vind je op ons website.

-Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturestelling wordt niet op prijs gesteld of opgevolgd-

Hilje Wolfson

Hilje Wolfson

Teamleider Marketing & Communicatie

Samen met mijn team zorg ik ervoor dat er steeds weer nieuwe studenten kiezen voor één van onze mooie techniekopleidingen.