Doorlopende leerroute: Monteur elektrotechnische installaties

Speciaal traject voor vmbo en mbo

Verlichting, zonnepanelen, stoplichten, schakelkasten, kabelgoten. Allemaal onderdelen van elektrische installaties die moeten worden aangelegd, gerepareerd en vernieuwd. Wil jouw leerling uit vmbo-2 elektricien worden? Tijdens deze doorlopende leerroute starten de leerlingen in vmbo-3 en ronden ze de opleiding af op mbo-niveau 2.
Meld je leerling aan
In het kort

Haal je startkwalificatie op niveau 2

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Werkt je leerling graag met anderen samen? Houdt hij of zij ervan om dingen te maken en te repareren? Lijkt het je leerling leuk om nauwkeurig én veilig te werken? En wil je leerling nu al starten met een mbo-opleiding? Dan is deze doorlopende leerroute misschien interessant.

Wat leer je tijdens deze doorlopende leerroute?

Tijdens deze doorlopende leerroute leert je leerling om alleen én samen met collega's te werken aan projecten bij klanten. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, op boorplatforms, in flats, bedrijfspanden of winkels.​ Ze leren hoe zij als elektricien verantwoordelijk zijn voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. 

Ze gaan technische tekeningen lezen, ze leren hoe ze kabels en leidingen aanleggen en hoe ze componenten zoals brandmelders en schakelaars plaatsen. Je leerling ontdekt alles over het oplossen van storingen in gebouwen en installaties.

Tijdens de doorlopende leerroute volgt je leerling één of meer keuzedelen. En ze gaan werken volgens de veiligheids- en kwaliteitseisen.

Dit gaan ze doen

 • Samenwerken
 • Schakel- en verdeelinrichtingen installeren
 • Leidingen en draden aanleggen

Dit niet (zo vaak)

 • Zelf installaties ontwerpen
 • Alleen werken bij een klant
 • Achter een computer werken

Dit is de leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

Werken doet je leerling bij een leerbedrijf. De theorielessen volgen ze op de locatie Scheepsbouwweg 15. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Naast het gebouw is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.

Deze locatie heeft ook een proeffabriek en verschillende praktijklokalen. Ook is er een kantine voor een lekkere lunch. 

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Na 2 jaar vmbo en 1 jaar mbo behaalt je leerling 2 diploma's: een vmbo-diploma én een mbo-diploma. Met deze startkwalificatie kan je leerling doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3. Of aan de slag als elektricien bij een elektrotechnisch installatiebedrijf.

Na deze opleiding kan je leerling bijvoorbeeld goed omgaan met onverwachte situaties. Je leerling installeert een schakel- en verdeelsysteem. En ook het aanleggen van buis- en kabelinstallaties is een leuke klus. 

Deze skills ontwikkelt je leerling

 • Samenwerken met collega's 
 • Alert zijn en nauwkeurig werken
 • Hoofd koel houden onder spanning

Deze niet (altijd)

 • Op een rustig tempo werken
 • Leidinggeven

Algemene voorwaarden

Download de algemene voorwaarden van de doorlopende leerroute (pdf). 

Download algemene voorwaarden

Meer informatie ontvangen?

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over deze doorlopende leerroute? Of wil je je leerling aanmelden? Neem contact op met Ben Weenink of Tannet Remmelts. 

Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Leerling aanmelden

Tannet Remmelts

Tannet Remmelts

Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur binnen Techniek College Rotterdam

Ben Weenink

Ben Weenink

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Ambassadeur Sterk Techniek Onderwijs (STO)