Allround medewerker IT systems and devices

Allround medewerker IT systems and devices

Gebruikers van computers, laptops en telefoons met internet komen bij jou met vragen. Jij zorgt ervoor dat de kabels op de juiste plek zitten, de programma’s werken en dat mensen kunnen vertrouwen op de wifi. En is er ergens een storing? Jij staat klaar om te helpen.

In het kort

Ben jij een computerheld?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locaties
Technologie is jouw ding. Apparaten met kabels in elkaar schroeven, softwareprogramma’s installeren en zorgen dat het z’n werk doet bij een bedrijf. Laat dat maar aan jou over. Je bent creatief. En je vindt het leuk om gebruikers verder te helpen bij bijvoorbeeld een supportdesk. Soms laat je zien dat je goed zelfstandig kan werken, maar je vindt samenwerken met anderen ook fijn. Woon je in Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over computers en devices. Hoe sluit je bijvoorbeeld een apparaat aan op een netwerk met applicaties? Jij weet straks als geen ander hoe een computer werkt. Je installeert voor de gebruiker de juiste programma’s. En je leert problemen op te lossen. Je kan hierbij denken aan het verhelpen van een storing of het repareren van een computer. 

Je weet hoe datacommunicatie werkt. En je kan uitleggen hoe een netwerk in elkaar zit. Jij bent straks een vakman in technologie. En je kunt hiermee écht iets voor anderen betekenen.    

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

  • Installeren van systemen en apparaten
  • Netwerken aanleggen
  • Storingen oplossen

Dit niet (zo vaak)

  • Vervangen van een harde schijf 
  • Computers repareren
  • Formulieren invullen

Deze vakken krijg je

Stage lopen

In het tweede leerjaar loop je een half jaar stage. Je gaat 4 dagen per week naar het stagebedrijf én 1 dag volg je theorielessen op school. In het derde leerjaar loop je een half jaar stage, dan ga je 5 dagen per week naar je stagebedrijf. 

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl.

Kies jouw leslocatie

3 locaties in Rotterdam en Schiedam

Deze opleiding kun je volgen op 3 verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam. Uiteraard zijn alle locaties makkelijk bereikbaar met de trein, bus en metro. Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. 

Elke locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. Welke locatie kies jij?

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Docent Kishere Mangre en student Renato Arends vertellen je graag meer over de opleiding Allround medewerker IT Systems & Devices aan Techniek College Rotterdam.

Beroepen na de opleiding

Met jouw diploma Allround medeweker IT systems and devices werk je bij een bedrijf met een eigen servicedesk of IT-afdeling.  

Op zo’n dag als vandaag sta je klaar om hardware te installeren. Jij zorgt ervoor dat het werkt met andere mobiele devices. Soms leg je een netwerk aan. Of je onderhoudt een netwerk dat er al is. Dankzij jou werkt de IT-infrastructuur, zodat iedereen gebruik kan maken van laptops en mobiele telefoons.  

Met het behaalde diploma kan je ook doorstromen naar een vervolgopleiding. Zoals IT Expert systems and devices of Software developer.  

Deze skills heb je nodig

  • Logisch nadenken
  • Instructies opvolgen
  • Zelfstandig werken   

Deze niet (altijd)

  • Computers repareren
  • Ingewikkelde problemen oplossen
  • Software schrijven

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail de contactpersoon van de locatie. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar.

    Veelgestelde vragen

    Ruud Saly

    Ruud Saly

    Docent ICT

    Ga je deze opleiding doen? Dan kom je bij mij in de klas.