Voor decanen en mentoren

Zoek je een technische mbo-opleiding voor je leerlingen? Bij Techniek College Rotterdam vind je meer dan 145 mbo-opleidingen.

Toelatingseisen

Op het mbo geldt: meld je op tijd aan, dan heb je automatisch het recht om te starten bij de opleiding van je eerste keuze. Als de leerling voldoet aan de toelatingseisen én het geen numerus fixus opleiding is. Daarom zijn deze dingen belangrijk voor je leerlingen:  

  • Je leerling meldt zich aan voor 1 mei  
  • Je leerling heeft de juiste vooropleiding  
  • Je leerling voldoet aan de aanvullende eisen  
  • Je leerling volgt de verplichte intake-activiteiten  

Aanmelden

Heeft je leerling een technische mbo-opleiding gevonden? Aanmelden kan eenvoudig digitaal. Hierna krijgen ze een ontvangstbevestiging per mail en een uitnodiging voor het verplichte intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de opleidingsmogelijkheden. 

Aanmelden na 1 mei 

Ook leerlingen die zich na 1 mei aanmelden worden uitgenodigd voor een intake. Alleen vervalt het automatische toelatingsrecht voor de opleiding naar keuze. We proberen de leerling natuurlijk te plaatsen bij de opleiding van hun eerste keuze. Als dat niet lukt, dan kijken we samen welke opleiding ook bij je leerling past.  

Loopbaanoriëntatie

Laat je leerlingen kennismaken met hun favoriete opleiding. Een paar keer per jaar organiseren we Open dagen, proefstudeerdagen en meeloopdagen. Tijdens een Open dag trekken we alles uit de kast om leerlingen enthousiast te maken over een technische mbo-opleiding.  

Twijfelt een leerling uit vmbo 4 nog?  

Dan kan hij of zij ook een dagje meelopen of proefstuderen. Ze volgen lessen op locatie, praten met docenten en ervaren zo wat een opleiding en het beroep inhoudt.  

Carrière startgarantie

Een aantal technische beroepen springt om personeel. Daarom stelt het bedrijfsleven Carrière startgaranties ter beschikking aan onze studenten. Een unieke samenwerking tussen bedrijven uit de regio en Techniek College Rotterdam.  

Meer weten over deze garantie

Instromen havo/vwo

Zijn er leerlingen op de havo of het atheneum die met hun hakken over de sloot dreigen over te gaan? Ze hoeven zich geen zorgen te maken. Leerlingen kunnen al starten met een niveau 4-opleiding als ze een overgangsbewijs hebben van leerjaar 3 naar leerjaar 4. Op basis van hun vakkenpakket en interesses bekijken we welke opleiding goed bij hen past.  

Mbo versneld afronden

Zijn de studieresultaten van je leerling goed, dan kunnen ze vaak een mbo-opleiding versneld afronden. Tijdens de intake bespreken we of de leerling kan instromen in het tweede leerjaar.  

Doorstromen naar het hbo

Met een niveau 4-diploma op zak, kunnen studenten doorstromen naar het hbo. Het is mogelijk om ook het hbo versneld af te ronden. Op het hbo kiezen studenten tussen een Associate degree of een bacheloropleiding.

Onze technische mbo-opleidingen

We bieden meer dan 145 mbo-opleidingen verdeeld over 6 branches.  

Doorlopende leerlijnen

Voor een soepele overgang tussen vmbo en mbo zijn er doorlopende leerlijnen ontwikkeld. Zo kunnen leerlingen die op het vmbo voor techniek kiezen, gemakkelijk doorstromen naar hun vervolgopleiding op het mbo. We maken gebruik van deze twee leerlijnen:  

  • Vakmanschaproute: de doorlopende leerlijn tot mbo-niveau 2 en 3 
  • Technologieroute: de doorlopende leerlijn tot mbo-niveau 4 
Soepele start met het doorstroomformulier

Soepele start

Met het Doorstroomformulier krijgen we direct bij de intake meer inzicht in de leerling. Hiermee komen we sneller tot een passende opleiding die goed aansluit bij de wensen van de leerling.
Toelichting doorstroomformulier

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze activiteiten? Neem contact op met onze medewerkers van Marketing Communicatie.

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Techniek Info Punt

Heb je vragen? We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.