Voor stagebedrijven

In de branche IT & Online maken onze studenten kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen wordt verwacht. Begeleid je een van onze studenten tijdens zijn of haar stage? Op deze pagina vind je alle benodigde gidsen en opdrachten die je nodig hebt.

Stages van IT & Online

Heb je interesse in het inzetten van een stagiair van een van onze opleidingen? Een stageplaats of leerwerkplek is voor onze studenten zeer leerzaam. Onze studenten lopen 4 dagen per week stage en gaan 1 dag per week naar school. 

We bieden opleidingen aan op verschillende niveaus. Studenten van niveau 3 en 4 lopen stage in het tweede en derde leerjaar. In het derde leerjaar lopen studenten vaak 5 dagen stage en leggen ze 2 examens af in de beroepspraktijk. Dat noemen we: Proeve van Bekwaamheid. 

Onze opleidingen: 

  • Medewerker ICT support (niveau 2) 
  • Expert IT Systems & Devices (niveau 4) 
  • Allround Medewerker IT Systems & Devices (niveau 3) 
  • Software developer (niveau 4) 

BPV-gidsen

In onze bpv-gids vind je praktische informatie over het verloop van een stage. Je vindt een bpv-gids per opleiding en per leerjaar. 

Opdrachten en formulieren

Tijdens een stage voert de student een aantal opdrachten uit. Download hieronder het formulier Algemene werknemersvaardigheden. 

Examens afnemen

Neem je binnenkort de proeve van bekwaamheid af bij een derdejaars stagiair? Dan wil je vast weten hoe dat werkt in de praktijk. Hier vind je belangrijke documenten die nodig zijn bij het afnemen van een examen in de beroepspraktijk. 

Informatie over examens

Heb je vragen of wil je advies?

We helpen je graag verder

Heb je vragen over je stagiar of wil je met ons praten over de stagemogelijkheden? Bel of mail ons. We komen graag met je in contact. 

Ruud van Zandwijk

Ruud van Zandwijk

Coördinator BPV-projectbureau ICT-opleidingen

Ruud van Zandwijk is de contactpersoon voor de beroepspraktijkvorming (bpv) in de branche IT & Online.