Bouwbedrijf Heijmans geeft workshop aan docenten in Lean

26 juni 2017

Als follow up van het project 'Leerkracht' en in het kader van de professionalisering is de opleiding Human Technology aan de slag gegaan met Lean Six Sigma. Om dit mogelijk te maken bracht afgelopen woensdag (26 juni) een black belt trainer in lean Six sigma van Heijmans een bezoek aan de opleiding Human Technology. 

Bouwbedrijf Heijmans is groot geworden met infra, bouwprojecten en installaties. Sinds de economische crisis van 2008 zijn zij zich steeds meer gaan richten op het leaner maken van hun bedrijfsprocessen. Dit heeft er o.a in geresulteerd dat zij een woning nu met de helft(!) sneller opleveren. Lean six sigma komt uit Japan en dan specifiek de Automotive industrie en er is er op gericht de verspilling uit processen te halen. Heijmans heeft laten zien dat dit ook voor bouw projecten een methode is on beter te worden.

Docenten Human Technology hebben les gekregen in lean six sigma en ontdekten de mogelijkheden en voordelen van het leaner inrichten van het onderwijs. In het nieuwe schooljaar zullen de lean bord sessie samen met studenten & de projectleider hybride leren rond de inrichting van real life learning projecten opgepakt gaan worden.

Heijmans en ConComCow bedankt voor deze mooie samenwerking van bedrijfsleven met onderwijs! 

Een goed voorbeeld van Lean organiseren:
https://www.youtube.com/watch?v=pMaxpF6oxTQ

Meer artikelen