Software developer - Creative Media Technology

Software developer - Creative Media Technology

Je ontwerpt en bouwt software. Je bent creatief en zorgt voor een toffe applicatie – die er ook mooi uitziet. Jij zorgt er ook voor dat de voorkant van de app of website perfect werkt met de technologie op de achtergrond. 

In het kort

Jij bent een creatieve ontwikkelaar

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Jij bedenkt, ontwerpt én bouwt computerprogramma’s of games. Je kunt zelfstandig werken. Je bent een echte doorzetter. En een creatieve duizendpoot. Maar je vindt het ook leuk om samen te werken met developers en designers. En je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je durft met de opdrachtgever in gesprek te gaan. En blaast wensen tot leven door technologie. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je werken op basis van verschillende projecten. Binnen een project werk je samen. Natuurlijk moet ook wel eens zelfstandig kunnen werken. Bij het ontwerpen en bouwen leer je gebruik te maken van verschillende programmeertalen. Ook leer je meer over het gebruik van kleuren, lettertypes en lay-out. Zo zorg je ervoor dat de applicatie doet wat het moet doen. En het ziet er ook nog tof uit.   

Is de opdracht klaar? Dan kan je de app of website laten testen. Daarna ga je misschien met verbeterpunten aan de slag. En uiteindelijk presenteer je de opdracht ook aan de opdrachtgever. 

Dit ga je doen

 • Programmeren van aantrekkelijke apps 
 • Klantvriendelijk werken 
 • Samenwerken 
 • Programmeren 
 • Creatief denken en dit toepassen 
 • Werken in een scrumteam  

Dit niet (zo vaak)

 • Computers aansluiten
 • Werkformulieren invullen
 • Bestellingen doen

Vakken tijdens je opleiding

Op school krijg je les in verschillende vakken. Tijdens je opleiding krijg je kerntaken. Je krijgt les en oefent met onderwerpen die te maken hebben met je beroep. Je kiest ook keuzedelen om je te verdiepen of te verbreden in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld Cloud engineering. 

Nederlands
Engels
Loopbaan & Burgerschap
Rekenen
4lesdagen naar school
1dag zelfstudie
16weken stage

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Zo’n leerbedrijf zorgt er voor dat je een werkbegeleider krijgt. Ook zorgt en leerbedrijf dat de plek veilig is om te werken. 

Tijdens je opleiding loop je drie keer een half jaar stage. In het tweede leerjaar loop je een half jaar 5 dagen per week stage. In het derde leerjaar ook – bij een andere stageplek. En in het vierde leerjaar loop je nog eens een half jaar stage voor 4 dagen in de week.  

Dit is jouw leslocatie

De locatie Schiedamseweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op het schoolplein kun je je fiets of scooter parkeren. In de kantine kan je pauze houden en wat te eten en drinken kopen.

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

''ICT is niet alleen voor mannen!'' Docent Kelvin van der Graag en student Loubna Fares vertellen je graag meer over de opleiding Software Developer aan Techniek College Rotterdam.

Beroepen na de opleiding

Als CMT’er werk je soms zelfstandig. En ook vaak samen met collega’s in een team van ontwikkelaars. En op zo’n dag als vandaag kan het maar zo zijn dat je een presentatie geeft. Om aan de klant uit te leggen wat je samen met je team bedacht, ontworpen en gebouwd hebt.    

Het gaat niet alleen om nieuwe software. Je zorgt er ook voor dat bestaande applicaties blijven werken. 

Je kunt na je opleiding direct aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren bij de hbo-opleiding Technische informatica of Media technologie 

Deze skills heb je nodig

 • Je bent creatief 
 • Je bent een doorzetter
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je kunt goed overleggen met anderen 

Deze niet (altijd)

 • Je kunt goed reflecteren  
 • Je kunt goed plannen
 • Je kunt goed alleen werken

Handige informatie

De opleiding duurt vier jaar. Is je leertempo supersnel? Dan kan je deze opleiding misschien zelfs in drie jaar afronden.  

Deze opleiding vind je alleen in Spijkenisse. Kom eens langs op onze superleuke locatie.   

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?
Wat is een AanDeBak-Garantie?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen vijf werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Jason van Schaik

Jason van Schaik

Docent software developer

Ik help studenten om hun creativiteit om te zetten naar code. Want dan kunnen gebruikers pas echt genieten van prachtige websites of apps.