Vacature Onderwijsteamleider team Bouw (0,8 - 1,0 fte)

Ben jij klaar voor een volgende stap? Breng jouw leiderschapskwaliteiten in bij het Techniek College Rotterdam, de meest dynamische school van Rotterdam en omstreken, bekend om haar innovatieve aanpak en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven!

Jouw functie

Binnen het cluster Civiele Techniek bieden we opleidingen op het gebied van Bouw, Infra, Mechatronica en Koude & Installatietechniek. Met ongeveer 80 collega's verzorgen we onderwijs voor ruim 2.600 studenten, voornamelijk op de locaties Schiedamseweg, Jan Ligthartstraat en Prins Alexanderlaan. Als onderwijsteamleider ben je verantwoordelijk voor specifieke opleidingen binnen dit cluster.

Jouw rol

Als onderwijsteamleider ben jij een inspirerende leider met een heldere visie op het beroepsonderwijs in de 21e eeuw. Je speelt een cruciale rol in het creëren van een pedagogisch-didactisch klimaat waarin het team Bouw zich inzet voor de ontwikkeling van professionele beroepsbeoefenaren. Op een motiverende manier krijg jij jouw team mee in de ontwikkelingen en stuur je op resultaat. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van het (meerjaren) onderwijsbeleid, de onderwijskwaliteit en de innovatie van het mbo-onderwijs. Je schakelt proactief met interne deskundigen op het gebied van onderwijsinnovatie, personeelsbeleid, financiën en communicatie.

Samen met je team vertaal je ontwikkelingen in het bedrijfsleven naar de onderwijspraktijk, zodat de kwaliteiten van onze studenten aansluiten op de verwachtingen van het bedrijfsleven. Recent hebben onze studenten bijvoorbeeld meegewerkt aan innovatieve bouwprojecten en duurzaamheidsvraagstukken voor de stad Rotterdam. Je zoekt actief naar samenwerkingskansen met externe partners, waaronder bedrijven, het voortgezet onderwijs en andere onderwijsinstellingen.

Door deze samenwerkingen hebben we al diverse succesvolle projecten gerealiseerd, zoals het Smart Circulair-project met de gemeente Rotterdam, fietsenstallingen met e-laadpunten  en de jaarlijkse staalbouwprijs.

Als verbinder werk je zowel intern als extern samen. Je bent lid van het Management Team en draagt bij aan de collectieve organisatiedoelen van Techniek College Rotterdam. Je bijdrage is sterk onderwijsinhoudelijk, terwijl je onderscheid kunt blijven maken tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Je bent - binnen de gestelde kaders - verantwoordelijk voor integraal management, de organisatie van de opleiding in brede zin, planning en voortgang van het werk en voor het realiseren en het bewaken van je budget. Je legt verantwoording af over de behaalde resultaten middels reguliere managementgesprekken aan de directie.

Jouw profiel

 • Relevante afgeronde hbo opleiding
 • (Ruime) ervaring in het leidinggeven aan professionals, bij voorkeur in het po, vo, mbo of hbo onderwijs
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met de betrokken opleidingen en bijbehorende werkveld
 • Sterk in het inspireren van teams en het uitdragen van een gezamenlijke visie, zowel intern als extern
 • Goede netwerker die makkelijk schakelt tussen onderwijs, ondersteunende diensten en het werkveld
 • Ervaring in het sturen op en behalen van resultaten met een resultaatgerichte houding zonder het proces uit het oog te verliezen
 • Ruime mate van onderwijskundig leiderschap, organisatiesensitiviteit en analytisch vermogen
 • Kennis van (onderwijs)vernieuwingsprocessen, veranderprocessen en ervaring met de implementatie hiervan
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemerschap en lef
 • Vermogen tot effectieve samenwerking met de andere MT-leden beleidsafstemming en besluitvorming

Dit bieden we jou

 • Een zelfstandige functie met veel uitdaging
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.452 en € 7.024 (carrièrepatroon 12 of 13 van de CAO mbo) op basis van een fulltime aanstelling
 • 8% vakantietoeslag
 • 8,33% eindejaarsuitkering
 • Een fulltime aanstelling (of 0,8 – 1,0 fte)
 • Uitstekende  secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via ABP, betaald ouderschapsverlof, dertig vakantiedagen en tegemoetkoming in je zorgverzekering
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid

Techniek College Rotterdam

Het Techniek College Rotterdam, ontstaan uit een samenwerking tussen Albeda en Zadkine, is een jonge boeiende school. We werken vanuit drie clusters: Civiele Techniek, IT & Lab en Industrie & Mobiliteit. Als toonaangevende en ambitieuze onderwijsinstelling bieden wij onderwijs dat aansluit op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snel veranderende arbeidsmarkt. Technisch vakmanschap, lef en innovatie vormen de kern van onze identiteit. We zijn trots deze waarden aan onze studenten door te geven en hen te helpen zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Voor het cluster Civiele Techniek, team Bouw, zoeken we een leider met passie voor onderwijskundig leiderschap.

Kom je bij ons werken?

Solliciteer nu en maak deel uit van ons bevlogen team dat elke dag bijdraagt aan de groei van onze studenten. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van onze studenten en de mooie bijdrage leveren aan de toekomst van deze maatschappij.

Is jouw interesse gewekt? Stuur jouw sollicitatiebrief en CV uiterlijk 14 juni 2024 naar: HR-TCR@TCRMBO.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 26. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Said el Ouazizi. 

De werving voor deze vacature vindt tegelijkertijd intern en extern plaats. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Said El Ouazizi

Said El Ouazizi

Directeur Techniek College Rotterdam

Directeur Techniek College Rotterdam