Vacature Docent (bouw) techniek

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. Wij zijn toonaangevend en ambitieus en bieden onderwijs dat goed afgestemd is op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de snelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk om kennis en beschikbare technologie up-to-date te houden. Alleen zo kunnen wij jongeren opleiden tot goede vakmensen. Belangrijk hierbij is het bieden van onderwijs door gepassioneerde docenten uit het onderwijs én door docenten van buiten het onderwijs. Daarbij kun je denken aan docenten die de overstap maken vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs, maar ook aan docenten die hun werk op school combineren met werk in het bedrijfsleven. Technisch vakmanschap, lef en innovatie zit van oudsher al in de ‘genen’ van onze regio en is daarmee bepalend voor de identiteit van ons Techniek College Rotterdam. We zijn er trots op dat we dit kunnen doorgeven aan onze studenten en we hen zowel houvast als ruimte en uitdaging kunnen bieden om zichzelf te maximaal ontplooien, als vakman en als mens.

Wat ga je doen?

Ons energieke team Bouw zoekt in verband met het groeiend aantal studenten en de vervanging van een pensionerend collega naar een een tweede graads  enthousiaste docent bouwkunde/bouwtechniek met passie voor projectonderwijs, de wereld van de bouw, duurzaamheid, circulariteit en BIM, die samen in een hecht team verder wil bouwen aan onze beroepsopleidingen.

De beroepsopleiding Bouw is een opleiding die opereert in een netwerklandschap van Onderwijs, Bedrijfsleven en Studenten waar in toenemende mate sprake is van cross-sectorale en trans-disciplinaire samenwerking met als doel in realistische projecten studenten op te leiden tot beginnend beroepsbeoefenaar. Kenmerkend voor deze vorm van onderwijs is dat reële leerprojecten (in simulatie, in wedstrijdvorm, ingebracht door het bedrijfsleven etc.) de studenten voorbereiden tot kundige, flexibele en hedendaagse starters op de arbeidsmarkt in de wereld van bouw en wonen.

In deze context is het opleidingsteam op zoek naar een collega die in staat is om:

 • Initiatieven te nemen.
 • In het werkveld kansen ziet liggen en in staat is om deze te benutten.
 • Netwerkpartners te enthousiasmeren voor onze opleidingen.
 • De belangen van de opleidingen Bouw en haar partners in een continu veranderend cross-sectoraal en trans-disciplinair netwerk te begrijpen en te behartigen.
 • Lessen en projecten vanuit dit kader te begeleiden op een manier die studenten uitdaagt het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken waar hun talenten liggen.
 • Op een resultaatgerichte en pro- actieve wijze tot leeropbrengsten te komen en hierin verantwoordelijkheid neemt.
 • Verbanden te kunnen leggen tussen voltijd en deeltijdonderwijs.
 • Mee te ontwikkelen aan blended onderwijs voor de bouwopleidingen.

De werkzaamheden zijn zeer afwisselend zowel qua locatie als met betrekking tot het niveau van de opleidingen. Wij bieden opleidingen aan van niveau 2 t/m 4. Het team waarin je komt te werken bedient verschillende locaties waaronder, de Schiedamseweg Schiedam, de Drutenstraat Rotterdam, de Jan Ligthartstraat Rotterdam en de Prins Alexanderlaan Rotterdam. Je komt te werken op maximaal 2 van deze locaties en per dag werk je op 1 locatie. We zitten momenteel wel in een verhuisbeweging waardoor de situatie volgend schooljaar nog kan wijzigen.


Wat heb je daarvoor nodig?

Wij zoeken een docent met minimaal een tweedegraads bevoegd docent bouwkunde/bouwtechniek LB of LC met minimaal 3 jaar ervaring binnen het onderwijs en aantoonbare ervaring in de wereld van de bouw.
Om te passen binnen ons team moet je een teamspeler zijn, een flexibele houding hebben en open staan voor (onderwijs) innovatie.


Wat bieden wij jou?
Een heel afwisselende functie waarin lessen, ontwikkeltaken en contacten met het bedrijfsleven elkaar afwisselen. Je bent naast docent en begeleider ook collega. Samen met die collega’s maak je betekenisvol onderwijs voor onze studenten waar maatwerk wordt aangeboden waar nodig. gedurende de dag contact met het bedrijfsleven, met je collega’s en natuurlijk met de studenten. Je wordt onderdeel van een team waarin iedereen wordt uitgedaagd mee te denken over de inhoud van het onderwijs. Leren staat bij ons altijd centraal, ook binnen het team, jaarlijks volgen wij dan ook verschillende scholingen zowel teambreed als individueel, waardoor ook jouw ontwikkeling bij ons verder gaat. 

 • Bij deze functie bieden wij een salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.
 • Wij hebben je nog meer te bieden, zoals (hierbij is de CAO MBO leidend): Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a een eindejaarsuitkering, deelname aan het ABP-pensioenfonds, schoolvakanties vrij, een fietsplan en een tegemoetkoming in je Ziektekostenverzekering
 • Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een dienstverband bij Albeda of Zadkine.
   

Solliciteren

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan: Nienke Steensma. De vacature sluit op: 1 juli 2022. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.