Flexibel en opleiden op maat

15 januari 2021

In je examen overstappen van voltijd naar deeltijd of het eerste jaar overslaan en in het tweede jaar starten, bij team Bouwkunde JLS is het mogelijk!

Of je nou een voorbeeldige student bent of juist een student met wat opstartproblemen, bij het team Bouwkunde is elke student uniek. Neem nou Terry Anker, vierdejaars student. Hij begon de opleiding met negatieve resultaten. Het zag er naar uit dat hij in de eerste zou blijven zitten, met het vertrouwen van het team, startte hij toch in het tweede jaar. Frank van Noort, BVP docent: “Om studenten te stimuleren en enthousiasmeren laten wij onze studenten een peercoach rol innemen bij de tweedejaars studenten, zij hebben immers meer ervaring en op deze manier ontwikkelen ze hun middenkader competenties zoals aansturen en communicatievaardigheden. We hebben Terry ook deze rol gegeven en dat werkte heel positief voor hem. Het motiveerde hem om goede resultaten te halen. Het team heeft toen besloten dat hij kon versnellen met een semester.”

Baan aangeboden
In het derde jaar heeft Terry meegedaan met het project SmartCirculair. Samen met zijn klasgenoten ontwikkelde hij een plan voor het Keilepand in het gebied M4H. In het vierde jaar is hij stage gaan lopen bij De Vries en Verburg in Stolwijk. Een koploper in circulair bouwen. Hij kreeg daar al snel een mooie kans om in vaste dienst te komen. Met steun van school kon hij zijn bol-opleiding omzetten naar de bbl variant. Terry: “De kans die het bedrijf mij heeft gegeven heb ik met beide handen aangegrepen. In een korte tijd heb ik al veel geleerd. Mijn uiteindelijke doel is om uitvoerder te worden, ook dat is een mogelijkheid binnen dit bedrijf. Doordat school zo flexibel is en met vertrouwen mij heeft begeleid, kan ik mijn droom verwezenlijken.”

Meer artikelen