Fles biodiesel als bekroning van eindexamenproject Techniek College Rotterdam

Wanneer
21 december 2022
Door
Redactie
Mbo-opleiding Techniek College Rotterdam is ongeveer tien jaar geleden gestart met het opzetten van een ‘realistische oefenplek’ voor studenten van de richting Proces & Maintenance. De oefenplek in de buurt van Rotterdam is sinds drie jaar operationeel. In november werd als bekroning van een eindexamenproject door studenten een fles biodiesel geproduceerd en afgeleverd.

Oefenfabriek

Erik Boehlé (docent Proces & Maintenance) kwam zo’n tien jaar geleden op het idee om in de buurt van Rotterdam een ‘realistische oefenplek’ voor de studenten Proces & Maintenance in te richten. Hierdoor konden ze in de praktijk ervaren wat hun vak inhield. Na een aantal voorbereidingsjaren werd de ‘oefenfabriek’ drie jaar geleden in gebruik genomen.

In september startte een oefenproject, waarbij studenten de opdracht kregen om biodiesel te produceren. Cees Alderliesten, contactpersoon van TCR en adviseur bij Deltalinqs, een samenwerkingsverband van het Havenbedrijf Rotterdam en bedrijven in de Rotterdamse haven, kreeg in november een fles biodiesel uitgereikt. Deze diesel was op de oefenlocatie geproduceerd. ,,Onze samenwerking met Deltalinqs gaat al jaren terug. In 2000 hebben we samen het Proces College opgericht. De bedrijven waarmee we contact hebben, zijn nauw gelieerd aan Deltalinqs”, stelt Igor Runsink (Onderwijsteamleider Techniek College Rotterdam).

Lees hier het hele artikel in De Ondernemer en bekijk de video hieronder!