mbo-studentenfonds

Soms zit je in een situatie waardoor je je opleiding niet kunt betalen. Maak jij je zorgen? Voor studenten tot 18 jaar is er een mbo-studentenfonds. Het mbo-studentenfonds is een fonds vanuit de overheid om mbo-studenten te helpen. Dit zijn de voorwaarden.
Mbo-studentenfonds aanvragen

De voorwaarden

Ben je een bol-student bij Techniek College Rotterdam, ben je nog geen 18 jaar én kun je helaas de boeken en andere leermiddelen niet betalen? Dan kun je gebruik maken van het mbo-studentenfonds. Hierdoor kun jij misschien toch een bol-opleiding volgen of afmaken.

  • Je volgt een bol-opleiding of gaat een bol-opleiding bij ons volgen
  • Je bent op 1 augustus nog geen 18 jaar 
  • Je tekent een onderwijsovereenkomst met Techniek College Rotterdam
  • Het inkomen van je gezin is minder dan 120% van het sociaal minimum (eis van ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap) 
  • De leermiddelen, boeken en laptop leen je van Techniek College Rotterdam. Je tekent een bruikleenovereenkomst. 

Hoe werkt de aanvraag? 

  1. Doe een aanvraag bij je studieloopbaanbegeleider
  2. De schoolmaatschappelijk werker beoordeelt de aanvraag en heeft daarvoor financiële gegevens nodig van je ouders/verzorgers
  3. Je aanvraag is goedgekeurd: de kosten voor de verplichte boeken, leermiddelen, kleding en schoenen worden vergoed. Je mag een laptop lenen als je deze verplicht nodig hebt.

Belangrijk: op = op
Wanneer het budget vanuit het ministerie van OCW voor een schooljaar volledig is benut, kunnen we geen aanvragen meer in behandeling nemen.