Allround precisieverspaner

Allround precisieverspaner

Van de onderdelen die jij maakt, is er soms maar één op de wereld. Hoe bijzonder is dat? Als allround precisieverspaner maak je deze onderdelen heel precies op maat voor specialistische machines en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan raketonderdelen van het International Space Station, knieprotheses of een tandartsboor. Dat luistert heel nauw, anders gebeuren er ongelukken. Je levert dus hoogwaardig vakwerk en draait, freest, slijpt of polijst deze delen uiterst precies op maat.

In het kort

Werk jij heel nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je leert complexe en kwalitatief goede producten te maken met verspanende technieken als CNC-draaien en –frezen, binnen de technisch en economisch gestelde eisen. Na de opleiding kun je ook project- en procesmatig werken. Tijdens de opleiding werk je aan opdrachten in je eigen (leer)bedrijf; opgedane kennis breng je dus direct in de praktijk.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert werken met handbediende én volautomatische draaibanken en freesmachines. En om zelfstandig, geconcentreerd, systematisch en nauwkeurig te werken. Je ontwikkelt een goed technisch en ruimtelijk inzicht en leert problemen analyseren en oplossen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je volgt Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en één of meer keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je opleiding verbreden of verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. In overleg met instellingen en bedrijven uit de regio ontwikkelen we per opleiding de keuzedelen. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De juiste keuzedelen volgen, helpt je dus na de opleiding bij het vinden van een baan. Of bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Stage lopen

Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt alleen de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris! Een lijst van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Dit is jouw leslocatie

RDM-kade 59 of Vlisterweg 22

RDM-kade 59

RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Vlisterweg 22, Schoonhoven

Op deze leslocatie biedt het Schoohovens College in samenwerking met Techniek College Rotterdam de doorlopende leerlijn vmbo-mbo aan.

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

De allround verspaner werkt in de fijnmechanische techniek. Hier worden kleine onderdelen gemaakt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, televisiestudio's, fabrieken of ruimtevaart. Je buigt je vooral over moeilijke werkstukken. Met handbediende of volautomatische draaibanken en freesmachines draai, frees, slijp en polijst je alles precies op maat.

Je werkt vooral met roestvast staal, aluminium, keramiek, titanium en speciale kunststoffen. Meestal maak je kleine series en soms ook ‘enkelstuks'. Zonder fijnmechanische techniek geen knieprotheses, tandartsboren, internet of ruimtestations. Uniek werk dus!

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Wat zijn de toelatingseisen? Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een mbo-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?