Coronavirus update

21 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 20 mei kunnen we melden dat er geen grote wijzigingen zijn en we tot aan de zomervakantie doorgaan met het onderwijs op dezelfde manier als afgelopen weken. We blijven de lessen zoveel als mogelijk online aanbieden en gebouwen zijn beperkt open voor examenkandidaten en studenten die thuis geen mogelijkheid hebben om online onderwijs te kunnen volgen.

Houd vol!
Zorg dat je de online lessen blijft volgen en je opdrachten blijft maken. Blijf in contact met je medestudenten, ook buiten de lessen om. Samen aan een opdracht werken is leuker en werkt vaak beter. Neem contact op met je studieloopbaanbegeleider als je problemen of zorgen hebt. Ook al is er minder direct contact, hij of zij houdt jou en je vorderingen in de gaten. Denk niet dat het in deze vreemde tijd vanzelf goed komt. Je kunt vervelende studievertraging oplopen. Jij bent degene die de leerprestaties moet leveren!

Lerend richting de zomervakantie
Samen gaan we LEREND richting de zomervakantie, dan kunnen we aan het einde van het jaar trots zijn op wat we met zijn allen hebben bereikt. We zijn nu druk bezig om plannen te maken voor na de zomervakantie. We gaan daarbij vooralsnog uit van de huidige regels van het RIVM. De regel om anderhalve meter afstand te houden heeft natuurlijk veel invloed op het aantal studenten dat op school of in een lokaal aanwezig mag zijn. We verwachten daarom dat het rooster een combinatie wordt van digitale lessen en lessen op school daar waar mogelijk bpv. Als we daar meer over weten dan informeren jullie hierover.

Vragen
Er is een apart emailadres voor algemene vragen over de maatregelen vanwege corona: corona@tcrmbo.nl. Ook kunnen studenten bellen met het speciale corona-informatienummer van Techniek College Rotterdam: tel. 088 – 9452777.

Het is en blijft een heftige tijd. Onze docenten missen hun studenten en zien ze graag zo snel mogelijk weer ‘in het echt’. We werken er hard aan om al onze studenten ook in deze tijd de opleiding en de aandacht te geven die ze verdienen. Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en anderen. Lees hier meer de maatregelen voor onze studenten en en hier voor onze toekomstige studenten. 

Wij rekenen op jullie begrip en wensen jullie veel sterkte in deze buitengewone situatie!

Meer artikelen

Downloads