Coronavirus update

16 juli 2020

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij (aankomende) studenten, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers, bpv-bedrijven en andere betrokkenen over maatregelen bij Techniek College Rotterdam. We hebben de veelgestelde vragen en antwoorden per onderwerp voor je op een rijtje gezet. Lees hier meer de maatregelen voor onze studenten en hier voor onze toekomstige studenten. Deze informatie wordt steeds geactualiseerd als daar aanleiding voor is. Bijvoorbeeld als het RIVM of het ministerie van OCW richtlijnen aanpassen of aanscherpen. 

Terugkomst van vakantie
Iedereen die op vakantie wil naar het buitenland wordt geadviseerd om eerst het reisadvies voor dat land te controleren op nederlandwereldwijd.nl. Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar 'oranje landen' en voor 'rode landen' geldt een negatief reisadvies. Studenten, docenten en onderwijspersoneel moeten tot 14 dagen na een vakantie in een oranje of rood land thuisblijven en mogen niet op school komen. Het ministerie geeft aan dat quarantaine na een vakantie in oranje of rode landen geen geldige reden is voor verzuim van studenten. Vanzelfsprekend gaan we ervan uit dat iedereen hier verstandig mee omgaat. Ga je toch op vakantie naar een risicogebied dan vragen wij je om minstens 14 dagen voorafgaand aan de start van school weer thuis te zijn en de quarantainemaatregelen in acht te nemen. 

Vragen
Er is een apart emailadres voor algemene vragen over de maatregelen vanwege corona: [email protected].

Onze docenten missen hun studenten en zien ze graag zo snel mogelijk weer ‘in het echt’. We werken er hard aan om al onze studenten ook in deze tijd de opleiding en de aandacht te geven die ze verdienen. Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en anderen.

Meer artikelen

Downloads