Coronavirus update 25 september

25 september 2021

Op dinsdag 14 september, heeft het demissionaire kabinet een persconferentie gehouden. Wat verandert er met ingang van 25 september aanstaande?

  • Maximale groepsgrootte van 75 studenten per ruimte vervalt.
  • Mondkapjes zijn niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje mag wel als je dat prettig vindt. Tot 25 september is de mondkapjesplicht nog wel van kracht.

Voor het mbo gelden per 25 september de volgende richtlijnen: 

- Er is voldoende desinfecteermiddel aanwezig en oppervlakken worden na gebruik schoongemaakt​
- W​as je handen en nies en hoest in je elleboog
- Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD
- Doe 2 keer per week, vrijwillig, gratis een zelftest
- Zorg voor voldoende frisse lucht. 

Zelftestbeleid
Het zelftestbeleid is voor studenten en medewerkers verlengd. Studenten en medewerkers wordt geadviseerd 2x per week een zelftest te gebruiken. De website zelftestonderwijs.nl zal toegankelijk blijven voor studenten en medewerkers. Op alle locaties is een basisvoorraad zelftesten aanwezig waarvan gebruik kan worden gemaakt.
 
Vaccinatie
Vaccinatie is en blijft vrijwillig. Het is mogelij​k om je zonder afspraak te laten vaccineren. Kijk voor de mogelijkheden op prikkenzonderafspraak.nl.

Melden besmettingen
De richtlijnen ten aanzien van vorig schooljaar zijn versoepeld. De bezettingsgraad per locatie is hoger. Hierdoor vinden meer fysieke contacten plaats. Het is en blijft van belang de richtlijnen te handhaven en alle coronabesmettingen te melden via de gebruikelijke manier. Dit kan per e-mail via [email protected].

Extra ondersteuning
Studenten die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege de thuissituatie of omdat er behoefte is aan extra structuur, kunnen contact opnemen met hun Studieloopbaanbegeleider.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijft op verzoek van het kabinet rijden. Meer informatie over het openbaar vervoer kun je hier vinden.

Reizen naar het buitenland
Iedereen die op vakantie wil naar het buitenland wordt geadviseerd om eerst het reisadvies voor dat land te controleren op nederlandwereldwijd.nl hier staat de meest actuele informatie over reizen naar het buitenland. 

Vragen
Er is een apart e-mailadres voor algemene vragen over de maatregelen vanwege corona: [email protected].

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en anderen en blijf allert!

Meer artikelen