Coronavirus update 29 april

29 april 2021

Zoals bekend is de avondklok per 28 april 2021 opgeheven. De horecazaken mogen hun terras weer enkele uren per dag openen en je kunt onder voorwaarden weer winkelen zonder afspraak. Voor het onderwijs verandert er op dit moment niets. Iedere student mag nog steeds één dag per week les op school krijgen. Dat kunnen praktijklessen of examens zijn, maar ook andere lessen of begeleiding op school. De rest van de lessen blijven online plaatsvinden. Dus we vragen de studenten het rooster goed in de gaten te houden, zodat iedereen op tijd weet wanneer hij of zij op school wordt verwacht. Ga verstandig om met de versoepelingen. Voor jezelf, je familie en vrienden. De basisrichtlijnen zoals de 1,5 meter afstand, thuisblijven bij klachten, je laten testen en de mondkapjesplicht blijven van kracht.  

Reizen naar het buitenland
Vanuit het RIVM zijn reisadviezen met kleurcode oranje of rood afgegeven. De uitleg bij deze adviezen vind je hier. Wanneer je terugkeert uit een land met een oranje reisadvies, is de kans groot dat je in quarantaine moet. De richtlijnen bij terugkeer uit het buitenland en de mogelijke gevolgen voor quarantaine, vind je hier.

Besmettingen melden
Als je je laat testen en de uitslag is positief meldt dit dan bij je opleiding. Door het melden, kunnen we je klasgenoten en docenten op de hoogte stellen en voorkomen dat er mogelijk verspreiding plaatsvindt.

Zelftesten
Eind mei worden er vanuit de overheid zelftesten beschikbaar gesteld voor studenten die studeren bij een mbo-instelling. Dus ook voor jou. Aan deze zelftesten zijn geen kosten verbonden. We informeren je later over hoe je deze zelftesten kunt bestellen en hoe je deze moet gebruiken.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijft op verzoek van het kabinet rijden. Meer informatie over het openbaar vervoer kun je hier vinden.

Extra ondersteuning
Studenten die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege de thuissituatie of omdat er behoefte is aan extra structuur, kunnen contact opnemen met hun Studieloopbaanbegeleider.

Vragen
Er is een apart e-mailadres voor algemene vragen over de maatregelen vanwege corona: [email protected].

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en anderen.

rr

Meer artikelen

Downloads