Coronavirus update 23 februari

26 februari 2021

Dinsdag 23 februari heeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie gegeven. Daarin werd onder meer bekend gemaakt dat iedere mbo-student één dag in de week naar school mag. Ook wordt de avondklok verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur.

Het betekent dat iedere student weer één dag per week les op school krijgt. Dat kunnen praktijklessen of examens zijn, maar ook andere lessen of begeleiding op school. De rest van de lessen blijven online plaatsvinden. Dus we vragen studenten het rooster goed in de gaten te houden, zodat iedereen op tijd weet wanneer hij of zij op school wordt verwacht. Let op: de RIVM-maatregelen gelden nog steeds, dus iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar en draagt binnen onze gebouwen een mondkapje.

Avondklok
De avondklok is wel verlengd tot en met 15 maart, maar studenten die een praktijkles of examen hebben of stage lopen mogen wel buiten zijn om naar school of het stageadres te reizen. Zij moeten wel een 'Eigen verklaring' (via deze link kun je het formulier downloaden) en andere bewijzen, zoals het rooster en/of de werkgeversverklaring meenemen.

Stages in de avonduren
Ook is er een uitzondering voor studenten die in de avonduren stage moeten lopen. Deze studenten kunnen via het stagebedrijf een werkgeversverklaring krijgen. Deze is nodig om aan te kunnen tonen dat je voor je werk, als dat nodig is, ook na 21.00 uur buiten mag zijn.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer blijft op verzoek van het kabinet rijden. Dat betekent dat het OV overdag en in de avond, ook na het ingaan van de avondklok, beschikbaar blijft voor reizigers die een noodzakelijke reis moeten maken. In sommige gevallen kan er sprake zijn van een aanpassing van de dienstregeling. Meer informatie over het openbaar vervoer kun je hier vinden.

Houd het studentenportaal in de gaten voor alle berichtgeving. Meer informatie over de regels rond de avondklok vind je hier.

Extra ondersteuning
Studenten die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege de thuissituatie of omdat er behoefte is aan extra structuur, kunnen contact opnemen met hun Studieloopbaanbegeleider.

Vragen
Er is een apart emailadres voor algemene vragen over de maatregelen vanwege corona: [email protected].

Blijf gezond, zorg goed voor jezelf en anderen.

rr

Meer artikelen

Downloads