Medewerker productietechniek Basislasser

Medewerker productietechniek Basislasser

Heb je altijd al met metaal willen werken en letterlijk onderdelen aan elkaar willen lassen? Ga dan als lasser aan de slag. Je bent een onmisbare schakel voor bedrijven die technische producten van metaal maken.

In het kort

Ben jij nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Als lasser kun je bijvoorbeeld werken bij een scheepswerf, een machinefabriek of op een constructiebedrijf. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de laatste ontwikkelingen in jouw toekomstige vakgebied zoals robotlassen. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert alles over het verbinden van materialen met behulp van lasapparatuur. Je hebt een uitvoerende rol en werkt nauw samen met metaalbewerkers. Je voert productielaswerk uit in opdracht van je leidinggevende. Je werkt zelfstandig binnen een team en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk.

Bij de uitvoering kun je altijd terugvallen op een collega of je leidinggevende, want je bent niet eindverantwoordelijk. Je bent verplicht de voorgeschreven veiligheidsmiddelen te gebruiken en onveilige situaties te melden bij je leidinggevende. Je werkt volgens de voorschriften van het bedrijf en de regels van arbo, veiligheid, welzijn en milieu. Tijdens de opleiding behaal je je je VCA-B diploma.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Deze vakken krijg je

Rekenen
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
4dagen naar school
1stagedag per week
4uur zelfstudie per week

Stage lopen

Jij kiest waar je stage loopt. Bij een van onze samenwerkingspartners of bij een erkend leerbedrijf via stagemarkt.nl. 

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Schoonhoven

RDM-kade 59, Rotterdam
RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Vlisterweg 22, Schoonhoven
Op de locatie Vlisterweg kan je een metaalopleiding volgen op niveau 2 en 3. Een samenwerking tussen het Schoonhovens College en het Techniek College Rotterdam.

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Student Basislasser aan Techniek College Rotterdam vertelt je graag meer over de opleiding.

Beroepen na de opleiding

Na je opleiding kan je bijvoorbeeld gaan werken in de metaalproducten- , machine-, transportmiddelen- of elektrotechnische industrie en constructiebouw. Als basislasser kun je op al deze terreinen aan de slag. En je werkt voornamelijk binnen het bedrijf en soms op locatie bij opdrachtgevers.

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat kost een bol-opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

Samen met het team leiden we studenten op tot goede lassers of constructiewerkers. 

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen