Allround medewerker productietechniek verspaner

Allround medewerker productietechniek verspaner

Van de onderdelen die jij maakt, is er soms maar één op de wereld. Hoe bijzonder is dat? Als allround precisieverspaner maak je deze onderdelen heel precies op maat voor specialistische machines en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan raketonderdelen van het International Space Station, knieprotheses of een tandartsboor.

In het kort

Werk jij heel nauwkeurig?

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Je leert complexe en kwalitatief goede producten te maken met verspanende technieken als CNC-draaien en –frezen, binnen de technisch en economisch gestelde eisen. Na de opleiding kun je ook project- en procesmatig werken. Tijdens de opleiding werk je aan opdrachten in je eigen (leer)bedrijf; opgedane kennis breng je dus direct in de praktijk.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert werken met handbediende én volautomatische draaibanken en freesmachines. En om zelfstandig, geconcentreerd, systematisch en nauwkeurig te werken. Je ontwikkelt een goed technisch en ruimtelijk inzicht en leert problemen analyseren en oplossen.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Deze vakken krijg je

Rekenen
Nederlands
Loopbaan & Burgerschap
4
dagen werken
1
dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt alleen de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris!

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

Kies jouw leslocatie

Rotterdam óf Schoonhoven

RDM-kade 59, Rotterdam
RDM Rotterdam is een innovatieve hotspot waar leren en werken samenkomen. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij hebben bedrijven en onderwijs hun plek gevonden. In het Innovation Dock verzorgen wij opleidingen in een prachtige omgeving. 

Vlisterweg 22, Schoonhoven
Op deze leslocatie biedt het Schoohovens College in samenwerking met Techniek College Rotterdam de doorlopende leerlijn vmbo-mbo aan.

Bekijk alle locaties

Check dit verhaal

Als allround precisieverspaner werk je in de werkplaats van een bedrijf in bijvoorbeeld de transport-, medische of optische industrie. Docent aan Techniek College Rotterdam vertelt je graag meer over de opleiding Precisietechniek.

Beroepen na de opleiding

De allround verspaner werkt in de fijnmechanische techniek. Hier worden kleine onderdelen gemaakt voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, televisiestudio's, fabrieken of ruimtevaart. Je buigt je vooral over moeilijke werkstukken. Met handbediende of volautomatische draaibanken en freesmachines draai, frees, slijp en polijst je alles precies op maat.

Je werkt vooral met roestvast staal, aluminium, keramiek, titanium en speciale kunststoffen. Meestal maak je kleine series en soms ook ‘enkelstuks'. Zonder fijnmechanische techniek geen knieprotheses, tandartsboren, internet of ruimtestations. Uniek werk dus!

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt, wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Bas Pelt

Bas Pelt

Docent

Ik werk bij Techniek College Rotterdam. Als je deze opleiding volgt, kom je bij mij in de klas.

Reshma Jitbahadoer

Reshma Jitbahadoer

Onderwijsteamleider Metaal

Samen met het team leiden we studenten op tot goede lassers of constructiewerkers. 

Vergelijkbare opleidingen

Bekijk alle opleidingen