Allround autotechnicus

Allround autotechnicus

Jij bent straks te vinden in de werkplaats. Bij een dealer of in een productiehal. Daar voer je onderhoud, diagnoses en reparaties uit aan personenauto’s. Met jouw technische skills en inzicht is geen reparatie te moeilijk.

In het kort

Auto's kennen geen geheimen voor jou

Benieuwd hoe het is op school?
Ontdek de locatie
Heeft een auto een lastige technische storing? Voor jou niet. Na deze opleiding kennen auto's geen geheimen meer voor jou. Jij verdeelt straks in de werkplaats het werk tussen jezelf en je collega's. Je weet goed in te schatten hoe lang een klus duurt, en plant reparaties en onderhoudsklussen bij de juiste collega’s in. Woon je op Rotterdam-Zuid en wil je snel aan het werk? Deze opleiding heeft een AanDeBak-garantie.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Jij gaat storingen bij personenauto’s oplossen door diagnoses te stellen. Je leert elektronische, mechanische en digitale onderdelen monteren. Hebben collega's vragen, ook dan kunnen ze bij jou terecht. Jij leert hoe je anderen helpt, hoe je het werk verdeelt en werkzaamheden inplant. Hoe? Dat leer je bij jouw leerbedrijf. Op school volg je ook nog de vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Tijdens de opleiding volg je één of meer keuzedelen. Jij kiest welk keuzedeel je wilt. Bijvoorbeeld eentje die je helpt om nog sneller een baan te vinden of je eigen bedrijf te beginnen. Of om door te stromen naar een andere opleiding. 

Dit ga je doen

 • Storingen verhelpen
 • Onderhoudsbeurt uitvoeren
 • Diagnoses stellen

Dit niet (zo vaak)

 • Groot licht afstellen
 • Onderdelen bestellen
 • Klantcontact onderhouden

Deze vakken krijg je

Jij gaat jouw vak natuurlijk in de werkplaats leren. Behalve praktijklessen krijg je ook nog een stuk theorie.

Nederlands
Rekenen
Loopbaan & Burgerschap
4dagen werken
1dag naar school

Jouw leerwerkbedrijf

Je gaat direct aan de slag bij het leerwerkbedrijf dat je hebt gekozen. Daar werk je 4 dagen per week. Je werkt volledig mee in het bedrijf, maar je moet ook dingen speciaal voor school doen. Je hebt een vast aanspreekpunt op je werkplek, die jou op weg helpt. Fijn, want zo weet je altijd bij wie je terecht kunt met vragen.

Je kunt pas met een bbl-opleiding starten als je een leerwerkplek hebt. Geen werkplek gevonden? Geen zorgen. Wij helpen je bij het vinden van een leerbedrijf. 

Tip: solliciteer bij een Regionaal Opleidingsbedrijf. Dat heeft voordelen én een opleiding-garantie! Op stagemarkt.nl staan alle Regionale Opleidingsbedrijven bij elkaar. 

Dit is jouw leslocatie

RDM Campus, Heijplaat

De theorielessen volg je op de locatie Scheepsbouwweg 1. Deze locatie ligt op de RDM Campus. Je bent er zo met de waterbus of bus 68. Leuk om te weten: als student van Techniek College Rotterdam reis je gratis met de waterbus! Je fiets of scooter parkeer je in de fietsenstalling naast het gebouw. Kom je met de auto? Ook helemaal prima! Naast het gebouw is een grote parkeerplaats. Je kunt hier gratis parkeren.  

Deze locatie heeft verschillende praktijklokalen, een servicepunt voor al je vragen en een kantine voor een lekkere lunch. 

Bekijk alle locaties

Beroepen na de opleiding

Na deze opleiding werk je in de werkplaats van autobedrijven. Dat kan bij een dealer die gespecialiseerd is in 1 merk. Of bij een autogarage waar ze allerlei reparaties verrichten. Op een werkdag los jij moeiteloos storingen op. Je stelt een diagnose, verdeelt de taken en voert de reparaties uit. Het lijkt soms wel een hele operatie. Hoe ingewikkelder het probleem, hoe leuker de uitdaging. 

Deze skills heb je nodig

 • Nauwkeurig werken
 • Samenwerken
 • Overzicht houden

Deze niet (altijd)

 • Offertes opstellen
 • Schade opnemen
 • Talenknobbel

Handige informatie

Een studiekeuze maak je niet zomaar. Voordat jij je aanmeldt wil je alles weten over de opleiding. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze mbo-opleiding op een rij.

Wat zijn de toelatingseisen?
Wat kost een bbl-opleiding?
Wat gebeurt er na mijn aanmelding?
Wat is het verschil tussen bol en bbl?
Hoe ziet de intake eruit?
Wat is een AanDeBak-Garantie?
Kan ik extra begeleiding krijgen?

Vragen over de opleiding?

Wij helpen je verder

Wil jij meer weten over deze opleiding, de vakken die je gaat volgen of bijvoorbeeld de lesdagen? Bel of mail ons. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie. 

Of check alvast de veelgestelde vragen. Wie weet staat het antwoord op jouw vraag daar. 

Veelgestelde vragen

Hikmet Cetin

Hikmet Cetin

Docent Mobiliteit

Heeft het wielen? Dan leer ik je graag hoe het technisch werkt. Je krijgt veel uitdaging tijdens de lessen, zo blijven we in beweging.